Nytt på matfronten

Har börjat att laga rätter vi aldrig lagat tidigare. Behöver ny inspiration i köket! I tisdags åt vi sötpotatis och palsternacka i ugn, igår burritos med bönröra. Ikväll skall vi äta en linssoppa. Linssoppa har vi gjort hundra gånger tidigare men nu blir det ett nytt recept och sen skall jag baka ett timjanbröd till. 

Röd linssoppa med chili och ingefära

Ingredienser
Beräknat för 4 portioner

1 liter 
vatten
1 st  gul lök, hackad
2 st  vitlöksklyftor, hackade
4-5 cm     färsk ingefära, skalad och skivad
½ st  röd chilifrukt, urkärnad och hackad
3 dl  röda linser, sköljda i kallt vatten
1 st  buljongtärning
1 burk      hela tomater
1 dl  rostade och saltade cashewnötter
½ st  citron

olja till stekning
 
Gör så här:

Koka upp vatten i vattenkokaren. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili tills det mjuknar utan att få färg. Tillsätt linser, buljong, tomater och vatten. Koka 15 minuter, tillsätt nötter (vafritt) och mixa med stavmixer. Smaka av med citron.

Tips: Receptet är en bra grund för eget experimenterande, prova tex tillsätta kokosmjölk eller en skvätt grädde.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0