Lavendelskorpor

Har varit ledig idag, sjukt skönt!
Satt och pratade med mor som satt i syrummet och knåpade med sina alster som hon ska sälja på marknaden på Westerqvarn på söndag. Då fick jag syn på en stor glasburk med lavendel. Mer än så behövdes inte för mig för att komma på tanken att jag borde baka lavendelskorpor! Så blev det, och sjukt goda blev dom också!
Nu ska jag äta lasagne med kantareller och massa annat gott och grönt. Sen vankas det simning.!

Lavendelskorpor
Sätt på ugnen på 200 grader

120g sötmandel, hackas grovt
2 ägg
2 dl råsocker
3 msk torkade lavendelblommor
1 tsk salt
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100g mörk choklad, gärna 80 % ,hackas grovt
ca 0,5 dl vatten
1 äggvita till pensling

Börja med att röra ihop lavendelblommorna med sockret.
Tillsätt sedan de två äggen, saltet, mjöl och bakpulver.
Hacka choklad och mandel grovt, rör ner dessa i smeten.
Tillsätt sedan så mycket vatten, ca 0,5 dl, så att alltsammans blir en mjuk och smidig deg.

Fördela degen i fyra delar och rulla ut alla delarna till längder som sedan placeras på en plåt med bakplåtspapper. Pensla längderna med den lätt uppvispade äggvitan. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 min. Tag där efter ut dem ur ugnen och sänk värmen på ugnen till 100 grader. Kaklängderna skäres nu till skorpor och vändes på sidan för att kunna torka dem i mitten av ugnen i ca 40 min, detta med luckan öppen ca 2-3 cm. Lycka till

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0