Stinivan



Grattis till oss älskling, nu har det varit du och jag i ett år.
I love you mucho <3

Dagen efter

Nu är julen slut vilket för min del känns helt okey, man känner sig lite känslomässigt bakfull faktiskt.
Allting som man har haft at tänka på innan, allting som ska göra så att julafton blir drömlikt har legat över en och nu, poff, har det släppt.
Och då står man här och känner sig, ja, kaputt. Halvsjuk, halvdan och halvt överjäst. Mysigt värre. Sitter i morgonrocken jag fick av min fina kärlek och myser, ska snart iväg till stallet och ta en ridtur, trots att jag borde vara hemma och ta det lugnt.
Men jag måste nog ta vara på alla tillfällen som går nu innan Rutan flyr sin kos till Sala, någonting jag inte ser fram emot, bara dagar kvar nu. Attans.

/Stina

Dan före dopparedan

Det är idag, en av årets mest mysiga dagar som alltid avslutas med en uppesittarkväll med familjen då det bjuds på gröt och skinkmacka.
Nu på förmiddagen har jag och min mor lagat en massa mat, jag har gjort en morotspaté, röd och grönkålssallad med apelsin och granatäpple, egengjord rödbetsalld samt senap. När jag kommer hem ska jag göra en sötpotatis och morotspaj samt en jummen sallad med fårost och rödbetor, sen är min jul räddad! Quornbullarna är rullade och julklapparna så gott som inslagna. Jag är redo för julen, men först ska jag åka till jobbet och göra mitt pass, 12-18, helt okey ändå, då kommer jag hem lagom till att ta emot kvällen.

Nöjd.

GodJul alla vänner, hoppas nu får en fin julhelg på alla sätt och vis.
/Stina

Fjärde advent.

Änligen, i fredags åkte jag till Uppsala för att få återse min man. På kvällen nalkades det fest hos Lisa till Fredriks ära, han ska nämligen fara till USA landet och ha det fint och plugga. Det var en sjukt lyckad kväll enligt mig, jag hade skitkul verkligen! Vi om vid havl nio och helt plötsligt var klockan tre och vi tog en taxi som vi delade med Lars-Erik, Philip och Nils.
Dagen efter var vi båda väldigt sega och mådde lite så som man förtjänar, dock ine överdrivet dåligt. På eftermiddagen blev det julshopping, och på kvällen såg vi "Tillsammans är man mindre ensam" vilken jag köpte på kvantum. Jättemysig film tyckte vi båda, kan jag rekomendera.!
I dag åkte jag hem vid fyratiden, Ivan och hans familj skulle ha personalfest på Kopparn så jag tog gamla goda 804an till Västeårs igen. Där blev jag hämtad av far, vi åkte vidare mot mormor och morfar som bjöd alla barn och barnbarn på skrämmande goda mackor, skinkmackor för dom som äter sånt, jag själv åt rödbetsallad och quornbullar på.

Det var min helg i korthet. Nu ska här sovas och i morgon ska och öva med Jon inför julaftonens sång. I Haga Missionhus, kom och supportra!

Morrissey i juni? Man är sugen.

/Stina

Peter Jöback

kan vara en gnutta underskattad i våra kretsar, vilken karl till att göra julskivor.
Detta påminner min också om gymnasietiden då min kära vapendragare Madelene kladdade ner min kalender med denne mans namn, jag minns inte varför, men jag antar att vi hade matte och satt i biblioteket och spelade luffarschack. Då kunde vad som helst hända. Goda tider måste jag säga.
Nu går hans julskiva på repeat, och det är bra, för detta kommer resultera i att jag kommer att lära mig texten på Decembernatt som jag ska sjunga (Herregud)  på juleaftonen.

Bye bye!
/Stajnalajnen

17e december, en vecka före jul.

Trött, verkligen sjukt jäkla trött är jag, utan anledning skulle jag nog vilja säga. Måste ta tag i mig själv och åka ut till hästen, sen har jag massa att göra innna jag börjar jobba klockan tre.
Ska baka diverse julgodis, koka min egen äppelglögg, göra klart granrishjärtat osv.
Måste ha allting klart tills fredag då jag åker till Uppsala, sen när jag kommer hem jobbar jag fram till julafton, dvs 22a och 23e. Stress, stress... stress.
I morgon är det torsdag, en väldigt bra dag, min älskling kommer ner från Umeå och Emelie kommer hem från Brasilien för två veckor, jag hoppas verkligen att jag hinner träffa henne nu, det är fullt upp och mycket som ska göras.

/Stina

Decembernatt

Nu har jag beslutat mig för vilken sång jag ska sjunga, detta gör mig ännu mer nervös på något vis.
Det får hur som helst bli Peter Jöbacks tolking av Leonard Choens Hallelujah, Decembernatt.

Träna träna träna..... träna.

Julbord med Gula Hästen

Javisst, igår var det dags att åka på julbord med jobbet, jag var sjukt opepp men slutade upp med det när jag efter ett samtal med min älskling insåg att det inte kommer bli roligare om jag är irriterad och opepp.
Så, jag gjorde mitt bästa, satte på mig lite finare kläder och traskade iväg mor Baptistkyrkan där jag skulle bli upphämtad. Destenationen var Pilgården i Eskilstuna, ett ställe som visade sig vara jättemysigt, maten var förhållande vis god men inte överdrivet. Jag fick vegetariskt så jag blev ritkigt glad. Stämningen var god och alla blev sjukt mätta, så som man ska bli när man är på julbord. Jag proppade i mig massa ostar, kex, bröd, rödbetsallad och ägghalvor. Ägghalvor är en av favoriterna på julbordet, helt galet att en halv ägg med en liten klick majonäs och dill kan vara så sjukt gott!
På vägen hem, strax innan Kvicksundsbron så kom vi fram till en olycka där en fullgubbe kört in i räcket och mejat ner massa grejer, så vi fick snällt stå och vänta tills att brandmännen sopat av vägen och poliserna visiterat gubben och kört in honom i polisbilen.
Väl hemma igen så satt syster, bror och far och fixade med årets julkort, så jag hjälpte till lite med det innan jag gick och la mig.
Innan julbordet så var jag till stan och träffade Fia, det var hur fint som helst som alltid! På torsdag ska vi julpyssla på något sätt. Det blir fint.!
Om nästan en vecka är det julafton och jag börjar känna mig stressad, jag ska tills dess bestämt mig vilken sång jag ska sjunga samt träna ihop mig med Jon som ska spela. Hjälp.

Nu ska jag fixa med granris och lampor och göra ett stort fint hjärta som ska hänga på altan.

/Stina

Fy för halkan

Jag tycker verkligen inte att de tär kul att köra bil just nu. Inom loppet av tre dagar har jag fått sladd två gånger! Och jag har aldrig fått sladd förut, alltså riktigt jättemycket sladd så man tror att man ska åka i diket.
Nu vill jag inte köra bil mera känner jag.

Pepparkaksbak

Idag bakade jag och syster Lisa massa pepparkakor, jävlar var jobbigt det var efter en massa plåtar, men detta är någoting som måste göras varje år! Trots att kakorna egentligen inte är så himla goda ändå. Sak samma, mysigt vare och många grisar blev det!
"Nu är det min tur att ha grisen!"



Bokat

4 st såplatser till Coldplay blev det, nu är det bara att dela ut dom till intresserad, alternativt sälja dom.

Pjux

Hittade dom här pjuxen som jag blev sugen på att glida omkring i. Dom var slut, kanske lika bra, annars hade jag  väl genom ett enkelt lite klick beställt dom. Jag skulle nog behöva ett par sneekers (för visst heter det så?). Fast dom var kanske lite för blanka. Tur att dom var slut som sagt.




Coldplay

Då var det biljettsläpp, Coldplay kommer till Sverige igen den 22.a augusti. Jag vill ju självklart gå men jag är sjukt trött på att betala biljetter som ligger mer än ett halvår fram i tiden. Står nu i kö för att få komma in på ticnet över huvudtaget, sen får vi se hur jag gör. Kluvet detta på alla sätt och vis.

Jag blev väckt vid sjutiden denna lediga dag av att en elektriker började börra i väggarna här nere i källaren, man kan bli irriterad för mindre. Eller min irritation var faktiskt befogad, har äntligen en ledig dag och då blir man väckt på det mest osköna sättet och det klockan sju. Så tidigt vaknar jag inte ens när jag ska jobba. Nu är han försvunnen ett tag, sen ska han komma tillbaka och stänga av strömmen en stund.
Jag ska passa på att åka ut till stallet då tänkte jag. Resten av dagen ska jag baka en morotskaka eller två samt förhoppnignsvis åka in till stan. OCH jag måste till banken, min dosa är borta (helt försvunnen, har till och med letat i papperskorgen) och det är inte så lämpligt då jag har en del räkningar som väntar på att jag ska betala dem.

Have a nice day mates!
/Stina

Greenpeace

Glömde ju bort att nämna att jag också gick med i att stödja Greenpeace med 75:- i månaden, det tycker jag känns bra!
Jag skulle ge mer om jag visste att jag hade en ekonomi som kommer hålla för det även i vår, men det vet man aldrig.

Shopping

som vanligt. Ja, det bar ju iväg till stan med Madde tidigare och dag. Det resulterade ju såklart i en hel del köp till mig själv, jag måste skärpa mig snart känner jag. Hur som helst så fick jag med mig en snygg tisha från H&M med något special designat tryck tydligen, ett par grå brallor från Carlings (chinos likannde men absolut INTE chinos, det sätter jag inte på mig, inte så där fult gubbiga utan snygga var dessa) sen blev det en röd/svart flanellskjorta, stor sådan från Bik Bok av alla ställen. Nöjd med dagens inköp!
Det blev även en julklapp till min karl också, kan itne säga vad för han läser nog med störta sannorlikhet detta. ;)

Det var en väldigt bra dag i stan med Madde! Letade efter en jacka till henne, men vi hittade ingen tyvärr. Vi avslutade dagen med en fika på Kalles, en god kopp the, ett äpple och en halv lussekatt (den andra halvan tog lattedrickande Madde). Mums!
Fan vad saffran är grymt! Jag vet att jag tjatar, men det är svårt att låta blir när jag höjs till himmelriket såfort jag sätter tänderna i ett saffransbröd. Galet må hända men ack så härligt.!

I morgon väntar jobb 9-15.

Tjarå.
Stina

8:e December

Hemkommen från stallet. Sitter och försöker att göra min engelska uppgift som jag måste skicka in, men det går sådär, jag vet inte rikigt vad det är jag ska göra, frustrerande! Har skicka ett litet tjusigt mail till min engelska lärare så jag hoppas på ett lika tjusigt svar tillbaka så jag kan göra klart veckans uppgift.

Ska inom en väligt snar framtid till stan med Madde, ska handla dom sista julklapparna förhoppningvis. Det blir nice..!
Har även räknat ut att jag endast har 11 arbetsdagar kvar, någonting som känns oerhört bra! Sen blir det andra bullar. Bullar, nu blev jag väldigt sugen på lussekatter, saffran är livet!!

/Stina

Drömmen

Fy, jag drömmde att jag var med i andra avenyn i natt, vad hemskt! Jag bodde hos Rasmus och Ulla tydligen,, nejdet va ringen bra dröm. Jag hoppas jag slipper såna i fortsättningen, nog för att jag faktiskt följer serien, men jag behöver ju inte drömma om den sådär!

Monica vill att jag ska ta över hennes pålle på heltid. Detta tåls att tänka på!
Nu ska jag åka ut till djuret! :)

Lördag

Eddy (mina föräldras kompis samt min konfa präst) har varit på besök med sin lilla kid David. Så igår blev det pajmiddag med familjen, Eddy + kid samt Mats. Mycket trevligt på alla sätt och vis!
Ju längre kvällen gick ju tightare blev jag och David, eller snarare han med mig, det slutade med att han började kalla mig för mamma. Skrämmande.
Sjukt härlig unge i alla fall!

I morse drog jag ut till stallet och red en sväng i padocken på Rutan. Det regnade så det var kasnke inte allt för behagligt, men det gick väldigt bra ändå!
Etfer det dagliga stallbesöket blev det loppisrunda med mor i vanlig ordning, vi fyndade massa roligt som alltid. För min del blev det diverse julprydnader till mitt 50-talsrum, lite gamla halmsaker och dukar bland annat.
Hittade också tre sjukt söta kaffekoppar med fat som jag inte kunde låta bli!
Känner att jag msåte börja rensa lite bland mina loppisfynd som ligger på vinden, har samlat på mig sjukt mycket under årens lopp. Ett tiotal banankartonger fulla. Jösses, det jag köpte när jag var i yngre tonåren lär jag inte vara så fäst vid idag som då, jag tror inte att jag hade så jättebra smak då av någon anledning.
Nåväl, det får bli ett senare projekt.

Kvällen spenderades på jobbet, lagom roligt men ändå helt okey.
Nu ska jag sova, känner mig helt slut.

/Stina

Jobb och nyår

Igår var det en helt okey dag på jobbet, och en väldigt bra dag hemma. Jag julpyntade en hel del i källaren så det nu ser väldigt mysigt ut.
På jobbet skulle vi fixa ett julbord som skulle levereras till Thottska villan, detta avslutades i kaos med okokt potatis och skina på marken och en baklucka som inte gick att stängas pga mig. Till slut kom jag hem i alla fall, skönt.
Jag och min karl ska nog åka till Åre över nyår mina vänner.! Vi ska laga mat åt ett läger, och om vi gör det får vi liftkort och hela vistelsen gratis. Vi är något peppade skulle jag vilja påstå, ska bara kolla upp lite mer innan jag tackar ja helt och hållet. Myspys att fira nya året uppe i fjällen med älsklingen. :)

Nu ska jag åka till jobbet, dom väntar snart på mig.

/Stina

Första DECEMBER

Yes! Årets bästa månad har börjat, tycker vissa, andra tycker det är hemskt. Jag är står i mitten och är nöjd, där trivs jag!
Känns bra på alla sätt och vis att ha påbörjat denna månad, det friade jag och min mor med att åka in till stan för att julhandla. Det gick alla tiders, jag är klar med julklapp till syster, mor och far, och det är bara första december. Känns bra.
Har haft en galet mysig dag på stan, åt sallad på Vivaldi såklart, helt sjukt gott som alltid! Fick till slut ett avdomnat finger av alla kassar.
Såklart fick jag med mig ett par skor med mig hem, det slår aldrig fel. Jag kasnke borde bryta den treden men jag har ingen större lust med det egentligen. Nästa mål att är köpa ett par vintersövlar, eller det var målet idag också, men jag hittade inga passande så det fck bli ett par sjukt snygga mössgröna pumps i stället. Sånt som händer antar jag, speciellt när jag ser att dom endast kostar 79:-. Oundvikligt köp om ni frågar mig.

Jag har även julpyntat lite i mitt 50tals tvrum, med halmbock och en sån gammal pappersgrej med massa likadana tomtar som håller varandra i handen. Det kommer mera, ska åka till farmor och farfars hus och kika runt om det finns något fint gammalt julpynt i gömmorna.

I morgon vakas det jobb, och det resten av veckan också. Är inte ledig förrns månad nästa vecka.

Just det, har även bivit tillfrågad att sjunga på en midnattsmässa på julafton, ska bli myspys! Måste bara komma på vad jag ska sjunga. Nervöst men skitkul!

Tja! / Stina

Just ja en gång till, har införskaffat Jul i Kapernaum också för att liva upp julstämningen lite extra, årets julkalender lär vara lika dålig som den verkar.

RSS 2.0