Sista rycket

I morgon är sista dagen innan det är dags för lite julledighet! Himla skönt att veta! Idag har jag inhandlat diverse mat inför min och Joakims lilla julafton i morgon! Köpte till och med en korv till karln, så nu måste han bli glad! ;)
Har pratat mycket om barn och ungdomars girighet och hur materiell världen har blivit! Det gör mig lika upprörd varje gång jag tänker på det. Ingen 14åring behöver en i-phone eller en i-pad! Tanken på allt det där får mig att vilja kasta min egen i-phone åt skogen och ta tillbaka mig gamla fina knapptelefon! BLÄ! Dagens samhälle gör mig kräkfärdig.

Nu skall jag njuta av 19:e avsnittet av julkalendern och av allt juligt i vårt hem.


Julgranen som halmbocken Matz vaktar på balkongen


Julens vackraste blomma; den vita amaryllisen.


Melancholia

Filmkväll med maken ikväll efter att ha tillbringat dagen i skolan och sedan en sväng ute hos hästarna! Regnet och snön avlöste varandra ute i Svarttorp. NU VILL VI HA SNÖ! (var bara tvungen att säga det)

Bäst just nu är Musikhjälpen på P3!!! Hoppas ni har skänkt pengar genom att önska låtar! ÖNSKA! <---- ÖNSKA!!!

Nu tillbaka till filmen vi såg ikväll. Blev Lars von Triers Melancholia. En sevärd film absolut! Den får en stark trea av mig. Jag gillar den, men jag önskar att jag hade gillat den ännu lite mer! Bra skådespelare så som Kirsten Dunst, Alexander Skarsgård, Charlotte Gainsbourg m.f. 

"Intet ont anande Justine och Michael gifter sig och den storslagna festen hålls på Justines halvsyster Claires och hennes förmögne man Johns enorma lantställe där man inte har sparat på någonting för att ställa till med ett överdådigt bröllopsfirande. Efter hand som Melancholia närmar sig Jorden upphävs flera av den okända planetens normala fysiska lagar. Med skräckblandad förtjusning ser den lilla familjen på när den enorma planeten svävar förbi deras egen planet men bara för att erfara att den vänder och kommer tillbaka - den här gången med kurs rakt mot Jorden."

Någonting som var lite negativt var att den för mig är lite ångestframkallande då jag är livrädd för rymden, planeter och jordens undergång. Men annars så!

Nu skall jag sluta tänka på den så jag kan sova.

I morgon är det lördag och det gillar vi starkt! Det vi inte gillar är att Joakim jobbar hela helgen.. :(

GODNATT!


T4

T4 hela eftermiddagen lång. Detta har jag pysslat med. En påhittad patient med påhittat personnummer, prognosen ser väl inte särskilt god ut!


Julefrid

Slog in de sista klapparna igår. Att åka till Ullared för att julshoppa var en hit! Har varit otrolgit skönt att inte behöva tänka på inköpen under december. Nog för att jag gillar att gå runt och leta klappar, MEN, jag har MYCKET hellre hemma och julbakar än springer runt och trängs på staden. Ikväll skall jag och Joakim koka mer godis. Vi, eller jag, kommer bli 10 kg tyngre när december är slut. Haha. Men efter gårdagens avsnitt av Leilas söta jul kan jag inte låta bli att prova göra hennes choklad och lakrisfudge utan lakris, UTAN LAKRITS givetvis!

Skall snart iväg till skolan för lite mer utbildning i T4. Har ingen lust, känner att jag har koll, mest för att jag hellre skulle vilja vara hemma tillsammans med Joakim som är ledig idag! Bara för att jag skall till skolan till 17 ikväll. Förhoppnignsvis ´blir jag bjuden på god middag när jag kommer hem. Har kollat upp lite nya spännande recept igen. Får lyxa till det lite nu sista veckan innan jag åker hem till Västmanland över jul.

Ha en kanondag vänner!


Klapparna


Fixat

Har fixat lite i designen på bloggen. Är ju verkligen inte haj på det här med koder och grejer. Sedan skunktiden har jag tappat allt! ;)

Har haft en otroligt seg dag idag! Sov extremt dåligt i natt pga åskan som slog till! Är barnsligt rädd för åskan, tycker vädret är obehagligt när det visar sig makt! Tur att jag inte är ensam och kunde krypa närmare maken så jag kände mig lite tryggare.
Min dåliga sömn resulterade i att jag försov mig och fick gå till skolan UTAN FRUKOST! Ni som känner mig förstår vilken katastrof detta var!! Som tur var bjöds vi på frukost vid förmiddagsfikat, har utbildning i T4, vårt journalsystem så det var lite extra idag. TUR DET säger jag bara!

Nu har jag varit trörr hela dagen och jag förstår inte varför jag inte sover, men det beror mest på att det varit en massa bra på tv sedan 20:00. Bonde söker fru, Leilas söta jul, Jamie Oliver - middag på 30 minuter. Efter Jamie slog jag in de sista julklapparna och kokade gröt. Nu lite senare har jag fastnat vid Kvällsöppet!

Dags att gå och lägga sig.
Puss&Kram


FRUKOST!!!!!


Lucia 2011

Har njutit av en Luciamorgon som givetvis inneattade svt's Luciasändning. Detta år från Göteborgs Domkyrka. Otroligt stämningsfullt!

Just nu sitter jag och funderar på vad jag skall sjunga på julnatten.. Blir alltid lika nervös och vill balla ur i sista sekund.. Men vi får se, bara jag hittar någon fin julsång som passar en kylig julnatt så skall det väl gå vägen. Har sjungit "Decembernatt" nu ett par år och vill komma med någonting nytt, otroligt svårt. Tänk om man hade så pass mycket kunskap att man kunde skriva en egen sång. Men icke.

Bjuder på text ur en av mina favorit julsånger; Jag viskar en bön.

alla sover nu
alla utom jag
jag hör änglars steg
på vårat tak
vi har haft sån tur
så många goda år
så många chanser
som en människa kan få

och mitt hjärta fylls
av stillhet och frid
något tändes inatt
som räcker ett liv

jag viskar en bön inatt
för dom som inget har
för dom som gick in i natten
utan att hitta tillbaks
jag viskar en bön inatt
för alla dom som väntar
för dom som har tappat hopp
för alla därute som längtar


Talgoxe vid fågelmatningen 2008


Är min hy räddad?!

Har haft och har fortfarande väldiga problem med min hy pga torreksem. Det kliar och jag ser ut att ha påsar under ögonen. Igår kom Gunilla hit med lite produkter från Mary Kay som hon trodde skulle funka! Redan efter första natten känner jag faktiskt skillnad! Så jag hoppas verkligen att detta skall fungera så jag kan visa mig bland folk igen. ;) Håller tummarna!!!

Tar det lugnt nu på förmiddagen och slappar till skidskyttet på tv! Man blir ju lagom avundsjuk på deras underbara väder! Skulle göra vad som helst för att få var där just nu. Det väder vi har här just nu är verkligen katastrof. Jag ska inte klaga och vara bitter MEN grejen är den att jag är en vintermänniska långt in i benmärgen och jag blir deprimerad av det här regnet och slasket! Men men.

BERGMAN VINNER IGEN!! Det är någonting att glädjas åt! Blir en sjukt spännande jaktstart i morgon med Bergman i täten! Böe 30 sek efter och Svendsen 20 sek efter.

I kväll kommer Lisa och Emil hit! Kommer bli en fin helg med pepparkakshusbak! Men. VART ÄR SNÖN!? Buhu...!

HEJDÅ!


Bröllopet

Kom på att jag inte visat så många bilder från bröllopet. Satt och tittade igenom dem. Så otroligt fina allihop! Fotograf är min syssling Anderas Pettersson.

Den dagen var verkligen perfekt! 2011 07 16, dagen då vi ber herr och fru Hellström.


































Rullskidor

Sitter och tittar på rullskidor på internet. Är sjukt sugen! Förhoppnignsvis kommer väl snön snart så man kan ge sig ut i spåret. Men oavsett så skulle det vara kul att ha i vår! Grymt peppande! Det som är lite småsurt är väl priset, men så är det ju alltid med sportatriklar.


Ber att snön aldrig skall försvinna

När jag igår vaknade och drog upp rullgardinen möttes jag av ett snötäckt Ekhagen. Känslan jag fick inombords var verkligen ren lycka. Väckte Lisa som sov på soffan som blev minst lika glad.

Vi tog en promenad på 1,15 mil, mest för att njuta av vinterlandet! När vi gick promenaden hittade jag det jag tidigare på dagen önskat: Dalarna i Småland! Som ett litet paradis strax utanför stan låg det! Önskar man kunde mixa Dalarna med Småland, då hade det varit perfekt! Minst sagt.

Väl hemma igen tittade vi på den gamla julkalendern Kaspar i Nudådalen med Per Oscarsson i en av huvudrollerna. Knäckkok blev det också.

Nu har jag lämnat av Lisa på stationen, men på fredag är hon tillbaka igen. Då kommer även Emil! Då blir det pepparkakshusbak! Julstämningen är verkligen på topp! Allt känns bra just nu! I alla fall om jag låter bli att tänka på skolan, får lite ont i magen när jag tänker på att jag skall dit i morgon. Som tur var har jag roligheter att se fram emot även igen! Skall på bio med Johanna ikväll.

Nu måste jag putsa till min hemtenta lite grann innan jag skall bege mig ut för en promenad i det underbara vädret som får en att älska hela världen!

Puss och kram hela dagen!!


Lisen utanför vårt hus.


Promnenaden


RSS 2.0