Morotsoppa med cream fraiche

Kokade ihop en jättegod morotsoppa till lunch. Den vart verkligen supergod!



Receptet lyder:

2 knippen med morötter
3-4 färskpotatisar
2 gula lökar
1 färsk vitlök
timjan
rosmarin
oregano
salt
peppar
1 liter grönsaksbuljong

cream fraiche till servering

När det gällde örterna så tog jag lite av varje som jag hade på balkongen, det var övervägande mängd av timjan och oregano. Prova även att ha i salvia om ni har det hemma!

Skala och hacka ner morötter, potatis och lök i en kastrull och låt den svettas en stund. Häll sedan ner buljongen och örterna. Låt puttra tills morötterna känns färdiga. Mixa så soppan blir slät. Häll upp, på med en klick cream fraiche samt en kvist timjan!

NJUT!

Till detta ett nybakat bröd med ost! Mums!


Uppdatering

En liten uppdatering om vad som händer och sker.

Jag har just nu två dagars ledigt och försöker ta igen mig efter min mastodontvecka på jobbet. Det har gått helt okey. Igår gick jag rnt med konstant huvudvärk och allmän olusdtkänsla i kroppen. Lite jetlagkänsla. Idag känns det bättre, tröttheten håller i sig men jag känner mig lite mer som en människa igen.

Under den senaste tiden har det blivit många promenader, några springturer och nu även besök i stallet i Svarttorp.

Min nyfunna vän Prince även kallas Elle är någon som kommer få mycket av min tid nu framöver. Är så himla glad över att få möjligheten att komma ut i stallet igen och känna närheten av världens kanske bästa djur (näst efter katt möjligtvis)!

Dagens låt: Eldkvarn - Blues för Bodil Malmsten



Stina och hennes vänner

Sitter här i soffan med Joakim och vi diskuterar vänner. Jag tycker det är lite jobbigt att ha flyttat till en annan stad där ingen av oss har något socialt nätverk. En gång i tiden var vi ett gäng som hittade på en massa saker hela tiden. Det var på den tiden gymnasiet höll oss alla kvar på orten. Nu har vi spritt ut oss totalt världen över.
Jönköping, Örebro, Gävle (snart), Södertälje, Oslo, Australien, London.. Och då är vi en på vardera ort.

Och om man vidare tänker efter vart jag har mina vänner så följer det samma mönster. EN person på varje ort (i princip).
Stockholm, Västerås (snart Hallsta), Nyköping, Dublin, Göteborg, Eksjö/Jönköping osv.

Snart kommer min syster vara bosatt i Kalmar.

ALLA är utspridda överallt! Jag önskar bara att man kunde på något vis samla ihop oss alla. På ett vis känner jag att jag inte har något behov alls av att träffa nya vänner! Jag har ju mina bästa och de är allt jag behöver! Men skaffar jag inga nya vänner så slutar det väl med att vi sitter här och ruttnar. Joakim spelar på sitt tv-spel och jag klättrar på väggarna i takt till tv-spelsmusiken.

Gött!

Jag och Madde kom på att ett bra sätt är ju att bli gravid och börja i mammagruppen. Haha. Men det är ingenting som skulle vara så passade i någons av våra liv. Vi får komma på något annat...


Tack och bock!

RSS 2.0