Lördag

Det var den lördagen.

Kvällsmat/kallsup

Dagens middag blev en squashpasta med alger och grejer. Kom fram till att alger inte är min grej då det känns som att jag får en kallsup i varje tugga. Inte nice. Nice är däremot att gårdagens mat som vart blomkålscouscous var en höjdare! Jag skall ändå dela med mig receptet på denna pasta. Någon annan kanske gillar kallsupar!

Ingredienser

  • 1 zuchini
  • 4 msk aramealger
  • 4 torkade tomater
  • 2 avokado
  • 1 citron
  • Olivolja
  • Alfa-alfagroddar 

Gör så här

  1. Blötlägg algerna och de torkade tomaterna i 10 min
  2. Hyvla zuchinin med potatisskalare 
  3. Tärna avokadon
  4. Pressa citron och ringla över olivolja
  5. Hacka de blötlagda tomaterna och blanda allt
  6. Toppa med groddarna
  7. ÄTAÄTAÄTA!!

Vårfixat


Råkost

Inte för att jag är så positivt inställd till dieter, men jag är sjukt sugen på att testa att äta råkost eller raw food under en period. Maten verkar passa mig som handen i handsken! Fräsch vegetarisk mat, eller det kanske är vegansk? Sak samma! Det verkar grymt i alla fall! Ska ta en tur till konsum och inhandla lite härlig mat. Härdan efter ska vår grönsakslåda aldrig vara tom! Och jag har turen att slippa äta pasta och ris. Detta kommer bli sjukt skoj! Ska beställa hem en kokbok med en massa sköna recept. Kanske, ja KANSKE kan min matlagningsglädje komma tillbaka nu!

Har inte nämnt detta för maken ännu, men jag tänkte introducera honom ikväll med en blomkålscouscous med hummus

Cauliflower couscous

Ingredienser

  • 1 litet blomkålshuvud
  • 1 avokado
  • 10 cm gurka
  • 1/2 grön paprika
  • 1/2 kruka mynta eller citronmeliss
  • 1/2 kruka koriander
  • 1/2 kruka basilika
  • 1/2 dl gräslök
  • 4 msk pumpakärnor
  • 1/2 ask solrosskott, cirka 45 gram
  • 1 msk olivolja
  • 1/2 msk limejuice

Gör så här

  1. Dela blomkålshuvudet i större bitar som du sedan kör till en couscousliknande konsistens i matberedaren.
  2. Skär avokado, gurka och paprika i bitar.
  3. Hacka kryddorna.
  4. Lägg allt i en skål och vänd ned pumpakärnor och solrosskott.
  5. Ringla över oljan och pressa över lime.

Värmeslag deluxe

Jag är väl inte känd för att trivas i värme direkt. Men jag älskar våren just av den enkla anledningen att det inte är så himla varmt men det är ändå ljust och härligt. Gav mig ut på dagens joggingtur och höll på att dö efter knappa 4,5 km. VÄRMESLAG! I MARS! Ja jösses. Kämpade mig hemåt, tog vägen genom skogen för att få lite skugga. Pust. Nu när jag kom in så blev det inte bättre då det är 36 grader här inne. Det är inte så himla kul. Men nu har jag återhämtat mig med ett glas iskall smoothie. Tack och bock.

Solen får gärna fortsätta skina! Men jag tänker inte ge mig ut och springa innan kl. 18 om kvällarna härdanefter i alla fall. Nu är jag sugen på att åka skidor. Haha. Fjällen nu vore inte fy skam. Snö och skinande sol. Ljuvligt!

Nu ska jag börja göra mig färdig inför kvällen hemma hos Sandra. Blir alla tiders det!

Tanken var att jag skulle hunnit fixa fastlagsris och lite påskliljor alt. penseér till balkongen idag, men det hanns inte då jag fastande med att städa garderoben i hallen. Detta får bli i morgon när maken jobbar helt enkelt.

Tjipp å häj.

Tiden då det begav sig.

Jag har alltid önskat att jag var född på 10- eller 20-talet. I tron om att jag hade trivts bättre då, passat in bättre. Tänk om man hade fått leva under vår aboslut snyggaste tid. Då damerna gick runt i vackra dräkter, hattar och smycken. Herrana i kostym, hängslen och hatt. Tänk om man var jämnårig med vår allas Sickan Carlsson. Sickan som förövrigt lämnande jordelivet för en tid sedan. De blir bara färre och färre, de som var med när det verkligen begav sig.

Nåväl, det gäller att vara nöjd över det man har. :) Men drömma får man och jag kommer väl alltid någonstans innerst inne önska att jag växta upp i Bullerbytid alt. var en äkta söderböna.


Why start a fire when its all worth saving?

Whos going to save tonight
It is hard to not give in because youre no longer breathing
And whos going to save tonight if I dont
Whos going to save tonight
I am down on my knees but Im too proud to say please
And whos going to save tonight if you wont


Mitt liv som Tandhygienist

Är slitsamt. Haha. Jag är idag helt slut efter en hektisk, lärorik och inspirerande dag på min praktikplats i Huskvarna. Emma var sjuk idag så jag fick ta alla patienterna själv. 4st på en förmiddagen. Är van från studentkliniken att ha max 2 på en hel dag! Haha. Men det var otroligt lärorikt! Men Emma får gärna bli frisk så vi kan fortsätta vårat grymma samarbete ;)

Hade sjukt dåligt med luft i däcken på cykeln så på vägen hem som består av endast uppförsbackar, idag i motvind, så dog jag lite. Mådde illa när jag kom hem för att jag var så slut. Men nu en middag senare och en lugn stund med Norah Jones i hörlurar så mår jag bättre. I morgon väntar en dag till på praktiken, fullsmockad av behandlingar och undersökningar av diverse slag. KUL!! (på riktigt, jag var inte ironisk)

I helgen drar jag till Örebro och träffar Emelie och sen till Nora en sväng och till slut blir det en sväng till Hallsta för att fira mamsen lite som fyllt år. Tack och goodbye.

Godnatt. Sover. Nu. Nästan.

Pärlhyacinter

Har vårat till det lite på köksbordet för att liva upp stämningen lite en dag som denna. Har haft en riktigt dålig dag hittills, jag hoppas på ändring på detta när jag snart ska till Johanna och äta gott! Tack och bock!


RSS 2.0