T R Ö T T

Det är tufft att börja jobba klockan 05:30. Tufft när klockan ringer 04:00. Tur att jag har roliga arbetsuppgifter, elle det tycker jag i alla fall än så länge. Det värsta är att dagen blir helt skev. Är jättetrött när jag kommer hem och måste sova en stund, jag HATAR verkligen att sova på dagen. Men det finns inte en chans att jag skulle orka hela dagen annars.

Nu är jag trött igen och snart börjar Allsång på skansen.

Lägesrapport

Nu börjar det dra ihop sig här. Mindre än tre veckor kvar till vigseln och allt verkar falla på plats. Vi är så himla förväntansfulla!! :)

För övrigt älskar jag tanten som vann på triss på Nyhetsmorgon alldeles nyss. Äntligen någon som verkligen skriker ut sin lycka efter att ha skrapat fram 200 000kr! Underbart.

  • Gå igenom bröllopet med präst eller vigselförrättare.
  • Dubbelkolla så att allt är i sin ordning.
  • Gå in bröllopsskorna
  • Hämta vigselringar - görs i helgen
  • Fixa brudbukett - skall bara bestämma blommor. Mamma och hennes kompis skall göra den.
  • Beställ och skicka in blanketter för hindersprövning och namnbyte till Skatteverket.
  • Boka fotograf  
  • Skicka ut inbjudningskort 
  • Sätt ihop menyer och bordsplacering
  • Boka frisör
  • Utse tärnor och marskalkar
  • Välj ut vigselringar och beställ dessa.
  • Boka kyrka och präst
  • Boka festlokal
  • Skriv gästlista
  • Fixa klänning och smoking

Kvällspromenad

Jag och Joakim gick en sväng up på skidbacken etfer kvällsmaten.


Puss, älskling!


Söndag

Söndag och ledighet. Känns skönt men tråkigt med tanke på att så fort jag är ledig så jobbar Joakim. Idag slutar han dock 17 så vi har ändå hela kvällen tillsammans sedan. Då blir det veckohandling och sånt kul.

Innan dess skall jag hinna med diverse sysslor så som tvätt, städning, springtur och inslagning av 80årspresent. I morgon fyller min farfars syster 80år så jag och min farbror åker ner och firar henne. Det skall bli väldigt trevligt!

Sedan i veckan vankas jobb och sedan åker jag till Hallsta för att testa brudfrillan. Det var exakt 3 veckor kvar igår. Nu börjar jag helt seriöst bli lite nervös. Ringen är färdig och jag skall hämta den på Bronsil i Munktorp nu i helgen tänkte jag eftersom jag ändå är uppe.

Ha en fin dag!


Midsommar

Igår var det midsommarafton och det firades genom jobb och sedan en god lunch hemma på balkongen med min Joakim. Jocke fick stå för sillätandet och nubben medan jag åt jättegoda fyllda champinjoner, smörstekt färsk sparris, hallumi och världens godaste potatissallad med parmesan och basilika! GOTT!!

Nu är det dags för mig att jobba igen sedan är jag ledig i två dagar igen. Skall bli sjukt skönt. Man borde alltid jobba två dagar och sedan vara ledig i två dagar igen. Det vore perfekt.

Hoppas alla ni hade en härlig midsommar!

 


Min sjukligt goda midsommarlunch


Stellas rum

Nu börjar Stellas rum ordna upp sig. Har inte kunnat fixa klart det eftersom vi saknat en bokhylla. Nu har vi köpt bokhyllan Billy på blocket för en billig peng och samtidigt fått med oss röklukt etfersom tanten rökte inne.

Jag som inte kan säga nej när folk är påstridiga gav snällt tanten pengarna och vi bar ut bokhyllan. Efter att vi kört iväg ville både jag och Jocke åka med den direkt till tippen. Det gjorde vi inte. Jag vi  tog hem den och skurade den för allt vi var värda. Den luktade givetvis fortfarande. Jag ringde till vi kära mor och berättade problemet. Hon brukar ha lösningar på det mesta och det hade hon även denna gång.

Nu har jag enligt min mors anvisningar tvättat bokhyllan med ättika samt låtit ett antal glas med ättika stå i hyllan ett par dygn. Hade fönstret på vid gavel och dörren till rummet stängd. Nu ett par dagar seanre så är faktikst röklukten borta! Bästa tipset när det gäller att få bort ingrodd dålig lukt är alltså: ÄTTIKA!

Nu har jag äntligen kunnat fixa ordning i Stellas rum. Nästan färdigt, nu saknas bara Emils gamla skrivbord som skall ställas in så kablarna och skrivaren inte behöver stå på hennes grejer.

Jag hoppas att hon skall gilla sitt nya rum när hon kommer vecka 27! Jag är rätt nöjd med resultatet. Kom på nu att jag inte satt upp sänglampan men det fixas snabbt.




Baksuget

Har haft två lediga dagar från jobbet vilket har gjort att jag haft otroligt tråkigt och då bakar jag mer än gärna. Bra tidsfördriv när man gjort alla sysslor för dagen. Skulle lätt kunna baka hur mycket som helst om jag bara fick! Gjorde två sorters pizzabullar i förrgår, en sats till mig och en till Jocke. Mina innehöll mozzarella, champinjoner, paprika och lite sånt oköttigt medan Jockes innehöll salami. De blev riktigt lyckade och äntligen hade jag använding för mina megajättestora muffinsformar! Är inte mycket för gigantiska bakverk så jag har inte velat använda dom till muffins men för detta passade dom perfekt. Har tyvärr ingen bild på resultatet. 

Igår så var jag en sväng till A6 för att uträtta lite ärenden av olika slag. Köpte bland annat lite grejer till håret så det är fint inför bröllopet. När jag tvättat, sprungit mina 5 km och städat samt löst diverse korsord på balkongen så kom baksuget tillbaka.
Jag satte igång och bakade hemmagjorda oreokakor. Receptet fanns i Söta Saker (min favorit bok). De blev mycket goda, har inte smakat på de man köper så jag har ingen aning om hur lika de blev i smaken.


Mina Oreokakor, spexade till det och gjorde dem som blommor istället för runda


Kallskänka

Har fått schema för hela sommaren nu, himla skönt! Blev riktigt glad för det visade sig att jag kommer att jobba i kallskänken hela sommaren i princip. Har tre pass ute i servisen och det kan jag ta. Trivs så fruktansvärt mycket bättre att jobba i kallskänken. Lite mer min grej och så slipper jag vara stressad och samtidigt trevlig mot kunderna i kassan. :P

Idag efter jobbet tog jag och Johanna en runda i spåret i Hallbystugan. Gick bra!

EN SJUKT DÅLIG SAK SOM JAG BLIR ARG PÅ ÄR ATT SVT INTE KOMMER ATT HA VINTER-OS NÄSTA GÅNG!! FÖR DET SKA VIASAT HA!! JAG BLIR SÅ ARG ATT JAG INTE VET VAD!!! SÄMSTA NÅGONSIN VERKLIGEN!!
JAG MÅSTE SKRIVA MED VERSALER NÄR JAG SKRIVER OM DET HÄR FÖR DET KÄNNS SOM ATT JAG SKRIKER!!!

Onsdag

Ledig dag idag. Har passat på att städa lite i lägenheten, sprungit 5 km (nytt rekord, 23 minuter rätt exakt), bakat två sorters muffins (nya numret av Hembakat kom igår och jag blev genast inspirerad, sjukt bra tidning det där!) och nu sitter jag och väntar på att Johanna skall hämta upp mig. Vi skall åka hem till henne och umgås lite! Känns som vi inte träffats på evigheter, men det var ju förra veckan. :P

Joakim är på jobbet och det verkar flyta på bra där! Tredje dagen idag på Media Markt. Skönt att han fått börja jobba och att det går bra!

Har sålt TV-bänken också! Woho! Igår blev vi av med den. Kanske lite billigt, men jag är så glad över att den är borta och inte längre i vägen.


Bjuder på en i vanlig ordning skelögd Stina.


Sovrum

Blev just (nästan) klara med vårt sovrum. Fixade ben på sängen samt skruvade ihop två madrasser till en.

Så här ser alltså vårt nya sovrum ut:


Kanin, Björne och Rosa är på plats

Balkongen, inte vårt sovrum:


Jag och världens bästa Joakim åt kvällsfika på balkongen.
Scones och jordgubbar med mjölk!


Dan före dan.

Idag är det sista tycket inför tentan i morgon! Som sagt innan har jag inte alls pluggat så mycket som jag borde (pga. flytten), men trots detta känner jag oroväckande lugn. Har suttit med Johanna och pluggat nu i två dagar och känner att vi faktikst har rätt bra koll på det här. Om det bara är vi som tycker det eller om vi verkligen har det får visa sig i morgon helt enkelt. :P

Just nu är Jocke iväg till tippen med massa skräp av olika slag. Skönt att bli av med dem. Har lagt ut vår TV-bänk också, hoppas innerligt att vi blir av med den illa kvickt för den går mig på nerverna när det står mitt i vägen. Kommer hoppa runt av lycka när den är borta! Det värsta jag vet (eller nästan i alla fall) är när det står en massa skit i vägen överallt. Just nu är det exakt så det är här. Men snart så har vi fått ordning på detta. Det tar ju trots allt tid att flytta.

I helgen blir det studentfirande och Jocke ska på SIBA-fest i göteborg på lördag. Jag jobbar på söndag och sen är jag ledig hela veckan. Sjukt skönt!


SNART SOMMARLOV! Jag älskar att man kan säga att man har sommarlov igen. Gött är det! Trots att man måste jobba.

Jaja. Hejhejhej.

Lägesrapport

 Vi har gjort följande de senaste dagarna:

- Flyttat till Elektravägen; vi håller på att komma till rätta. Nya garderober monterade och inredda osv.
- Varit på Öland
- Kämpar på med alla kartonger och allt som skall monteras upp på väggarna osv. Pust.
- Varit på IKEA, hängde på låster i princip.

.... vi är T R Ö T T A X 10 000
vi går varandra på nerverna i mellan åt (typ hela tiden)...

Men:
-  vi verkligen ÄLSKAR vår nya lägenhet! (och varandra, såklart)

PS. Jag borde verkligen plugga. Men det blir inte mycket av den varan. Så ni som känner att ni inte pluggar tillräckligt kan tänka på mig och få lite godare samvete ;) Det bjuder jag på!


RSS 2.0