Gladlåten

Dag 03 – en låt som gör dig glad

Det finns nog rätt många låtar som skulle platsa här men jag har valt Fleetwood Mac's "Go your own way". Den här låten på lite extra hög volym piggar alltid upp mig mjer eller mindre. Dessutom är den för mig otroligt somrig och det passar extra bra just nu. Fleetwood Mac är ett band som min far introducerat mig för. Något som givetvis gör att jag förknippar den här låten med honom och min far gör mig glad, så då blir jag lite extra glad.

Lyssna och njut (njut på riktigt den här gången och höj volymen): http://youtu.be/6ul-cZyuYq4

Hatlåten

Dag 02 – din hatlåt

Hatlåt. Den som kommer upp i mitt huvud rent spontant är "Håll mitt hjärta" med Björn Skifs. Den här låten spelades sönder på sveriges radio under 2003-2006. Den låg på svensktoppen i 142 veckor och ingen kan ha missat den. Jag och mina syskon har skrålat sönder den ett antal gånger i bilen på väg till någon semester i Kattvik eller på någon annan längre tur med bil. Låten är tråkig, intetsägande och entonig. Nej tack.
Den har låten är mer än värd den här utmärkelsen, utan tvekan. Grattis Björn!

Lyssna och njut: http://youtu.be/9_KbNplHjBw


vila i frid

Många lärare har man haft genom de tolv år man spenderat i skolan. Vissa sätter djupare spår än andra. En sådan lärare som satte lite extra djupa spår var Leif Andréasson. En människa som utsrålade en massa värme, en person man tog till sig direkt. Han blev min och Maddes favorit dirket och säkert många andras med. Nu har vår allas "Militären" gått ur tiden. Alldeles för tidigt, 67 år gammal.

Det var länge sedan jag träffade honom nu men ändå så blir man väldigt berörd. Mina tankar går till hans familj.


favoritlåten

Ska följa strömmen och påbörja den här listan. Får se hur länge jag orkar och med största sannorlikhet är det bara jag som tycker den är rorlig. haha.

dag 01 – din favoritlåt

Den låt som alltid kommer upp när jag får frågan om vilken som är min favoritlåt är The smiths underbara låt "there is a light that never goes out". Den hörde jag för första gången i tv-serien SPUNG som jag följde slaviskt. Tror det var i början av 2000-talet den helt underbara serien sändes om jag inte minns fel. Fick upp ögonen för serien hemma hos mina sysslingar i Slyta vill jag minnas.

I det alldra sista avsnittet spelas den här låten. Pelle i seiren skall just köpa sin flybiljett till London där hans vänner väntar på honom. De har åkt dit i förväg, dit där ska de starta upp ett nytt liv. Just när Pelle går över gatan, talades i telefonen med sina vänner som sjunger "London calling" i luren blir han påkörd och dödad av en lastbil. En sekvens från begravningen visas och den här låten spelas. Sedan dess har jag alltid sagt att det är min absoluta favritlåt. Inte bara pga detta utan just för att det kan vara världens bästa låt med världens bästa Morrissey.

http://youtu.be/INgXzChwipY

Jag är inte så teknisk av mig så jag vet inte hur man lägger upp youtube-klipp på bloggen så ni får trycka på den grå länken ovan för att lyssna.

dag 02 – din hatlåt
dag 03 – en låt som gör dig glad
dag 04 – en låt som gör dig ledsen
dag 05 – en låt som påminner dig om någon
dag 06 – en låt som påminner dig om ett ställe
dag 07 – en låt som påminner dig om ett speciellt tillfälle
dag 08 – en låt som du kan hela texten till
dag 09 – en låt du kan dansa till
dag 10 – en låt som får dig att somna
dag 11 – en låt av ditt favoritband
dag 12 – en låt av ett band du hatar
dag 13 – en låt som är guilty pleasure
dag 14 – en låt som ingen tror att du skulle älska
dag 15 – en låt som beskriver dig
dag 16 – en låt som du brukade älska men nu hatar
dag 17 – en låt som du ofta hör på radio
dag 18 – en låt som du önskar att du fick höra på radio
dag 19 – en låt från din favoritplatta
dag 20 – en låt du lyssnar på när du är arg
dag 21 – en låt du lyssnar på när du är lycklig
dag 22 – en låt du lyssnar på när du är ledsen
dag 23 – en låt du vill ha på ditt bröllop
dag 24 – en låt du vill ha på din begravning
dag 25 – en låt som får dig att skratta
dag 26 – en låt du kan spela på instrument
dag 27 – en låt du skulle vilja kunna spela på instrument
dag 28 – en låt som får dig att känna dig skyldig
dag 29 – en låt från din barndom
dag 30 – din favoritlåt från den här tiden förra året


Påsk

Jag och Joakim har varit i Hallsta hela helgen. Påsklunch hos mormor, utfylt till Åholmen, besök hos svärmor, motorcykeltur, frisbeekastning, besök hos prästen i Skinnsktteberg osv osv. Har haft det jättebra. Igår när vi kom fram till Jönköping upptäckte vi dock att jag hade glömt nycklarna till lägenheten i Hallsta. Fick ringa securitas och ge dom 500 pix för att få dörren upplåst. Kändes väl sådär om jag skall vara ärlig.

Nåväl. Idag har jag varit till skolan och haft seminarium i krispsykologi. Ikväll blir det friskis och lite plugg. I morgon skall jag till Brahehus för att jobba min första dag. Spännande!

Lite bilder från helgen som varit. Måste bli bättre på att använda min Nikon förresten, detta håller ju inte. Det ser ni ju själva på bilderna:


Långfredagstur med brorsan


Påskafton hos mormor


Vänner på Åholmen


Lisa och Elias på Åholmen

Puss i påsk!


Emmis och sötaste lilla Elsa hos mormor


Dagens vilja ha

Denna snygga bänk "Krobo" designad av Torbjørn Afdal.


3000-4000kr berende på skick. Får bli en annan gång om man säger
Blomlådan får man ge ca 1000kr för.


Skärtorsdag

Idag börjar påsken på allvar. Jag och Joakim åker till Hallsta i kväll vilket skall bli jätteskönt! Blir till att försöka träffa så mycket folk som möjligt i vanlig ordning. :) Vädret är underbart och så skall det tydligen vara hela påskhelgen om man tror på smhi.

Innan vi åker blir det föreläsning och sedan skall jag vara med i en undersökning för några personers examensarbete på tekniska. Blir lite roligt faktikst. ;P

Nu får jag ta och gör mig färdig för ett par timmar i forum humanum!

Glad Påsk på er.

Mitt Stockholm

"Jag måste hinna komma fram, jag springer för mitt liv. Jag har aldrig kännt att jag passar in, jag tänker ge mig av åt ett helt nytt liv." Det är väl så jag alltid gjort, flytt från stad till stad.


Kungsholmen 2008

Stockholm, hur gör du det du gör med mig? Du älskar att förföra mig, och jag har längtat varje dag.

Jag kommer nog tillbaka, med ett helt nytt liv.


Skärpning!

Inte läge att känna sig ensam och nedstämd nu Stina! Det är en underbar dag och det är inte okey med några sura miner. Nepps. För alla skall vara glada och hoppa runt och studsa! Men inte jag. För jag saknar mina vänner, min familj och min Joakim. Ja, så är det. Korv. Hejdå.

Nu skall jag äta min och Joakims jättegoda variant på Chili con carne/quorn. Svarta bönor istället för vita i tomatsås för det äckligt och sen lade vi till champinjoner! En höjdare.

Dagens peppauppbilder:




Midsommar 2009 hos Alinas bror Anders med familj


Jag och Clara våren 2009, firar med mjukglass.


Jag och Joakim midsommar 2010

Jag och Fia hos Emelie på Thiagos kalas 2009


Vänner! När Madde fyllde  20 eller nåt. :) Längesen hur som helst.


1 år

Idag har jag och min underbara fästman varit förlovade i 1 år. Känns helt sjukt vad tiden går fort! Men just nu gör det inte så järttemycket att den går lite fortare än vanligt. Längtar efter vårt nya hem i Ekhagen, och givetvis efter sommaren.

Just nu sitter jag på bussen på väg till Jönköping. Ska ha en dugga på de första två kapitlen i boken. Boken som jag verkligen avskyr. Varför skall allting vara på engelska? Och varför skall jag vara så himla kass på det språket för!? Satt hela dagen igår för att försöka göra en sammanfattning på ett kapitel som skall vara inlämnat på torsdag. Som tur var har jag Joakim som fick supportra lite.

JAG VILL TILL FRANKRIKE! Nu nu nu. Gärna igår. Franska är nog det enda språk jag faktiskt är intresserad av och VILL lära mig så frågan är väl varför jag inte läste det i skolan. Puckat.

När jag gick på bussen förresten så sa chauffören att jag skulle sitta på plats 2B som var reserverad för mig. Konstigt för jag har inte bokat plats på bussen. Det kostar ju extra. Men jag tackar för det!

Nu ska jag läsa lite inför duggan. Hejhej.

Nostalgi

Gulliver #16. Saknar himla mycket. Sommrarna på Taffsnäs.
Ja, man blir verkligen sentimental av ingenting ibland.


Mitt lilla Gull.


Bussar

För drygt en timma sedan tränade jag step för fullt på friskis, nu sitter jag på bussen på väg mot gbg. Är helt sned i kroppen efter att ha kånkat på dator och tjockaste psykologiboken till stationen. Skulle verkligen behöva en rejäl genomgång av min rygg. Den känns rätt paj och har gjort nu ett tag. Men massage är lyx och lyx det är någonting som studenter får se sig om i skyarna efter! Men det är lugnt, har lärt mig att leva snålt.

Vi skulle ha haft Stellsan i helgen men nu skall hon iväg med sin morfar hela helgen. Lite tråkigt, jag har inte träffat henne på ett tag nu. Lilla tösen är så upptagen på helgerna med diverse saker med fram för allt sin morfar.
Det här inlägget var verkligen totalt meningslöst haha. Men så blir det när man sitter på en buss som har internet smatidigt som man är väldigt uttråkad! Men håll till godo, roligare uppdateringar kommer nog kanske men det är ingenting jag kan lova.! SÅÄRE!

Ps. Vårruset spikat! Gött!

HEJDÅ!

15:00

Sommarjobbet är fixat vilket känns superskönt! Jag skall jobba på restaurang Brahehus utanför Gränna. Det blir nog kanoners! Ska jobba min första dag den 27:e april. Ser fram emot det.

Nu sitter jag och känner mig lite halvdöd i soffan. Skall försöka ta tag i mitt pluggeri innan träningen ikväll. Nästa vecka är det för tusan påsk! Det är ju helt galet, förstår verkligen inte vart tiden tar vägen. Bara knappt en och en halv månad kvar till flytten och tre månader rätt exakt kvar innan vi står framför prästen. Mycket nu! Men det gillas.


Adjö.

...

man måste genom skam
man måste genom drömmar
man måste dö några gånger innan man kan leva



Munksjön 7/4


Cookies med kokos och choklad

Dagens kaka.

Firade det faktum att jag fixade tentan med att köpa två nya tygskor (mest för att mina gamla möglat i bilen haha). Fortsatte firandet hemma genom att baka dessa godingar! Nu är kakburken fylld igen.
Bör tilläggas att detta kanske är mitt absoluta favoritrecept på cookies! Kokos och choklad, man kan nästan inte begära så mycket mer än så.






 


GODNATT.

Har haft en jättefin eftermiddag och kväll hemma hos Johannis. Såg på filmen 'Flickan' som gav en massa jobbiga känslor men var helt okey i sin helhet. Ingen feel-good-rulle dirket. Tog lång promenad och åt sjukt god sallad till middag. För mycket popcorn och ett par dokumentärfilmer på det. Perfa!

Fick ett samtal från ett jobb jag sökt. Så nu har jag en intervju på Restaurang Brahehus i Gränna inbokad nästa vecka. Känns göttans det (har rätt mycket lite panik över att jag ännu inte hittat jobb till sommaren). Dock kommer jag behöva bil dit så vi får väl hoppas att vi kan göra något åt det skrället vi har. Den gick nämligen inte igenom besiktningen i förra veckan. Det var rätt väntat kan jag ju då säga.

I morgon ska jag till skolan för att se hur det gick på förra veckans ena tenta. Håller tummarna, kan ha gått skitbra eller åt skogen. Det visar sig.

Gnatt gnatt godingar!

Patrik Isaksson – Du var den som jag saknat


Jag 2007. Lite sugen på lugg igen.


Psykologi, flytt, Cat Stevens och möte med prästen

Andra föreläsningen på nya kursen avklarad. Vissa saker visar sig vara väldigt träffande och givetvis sjukt intressant! Nu längtar jag tills jag får mig bok på posten så jag kan börja läsa en massa. Kanske borde jag bli psykolog eller psykologilärare istället. Haha. Näru, så kul är det nog inte, hoppas jag. Orkar inte ändra mig igen och sen kanske jag ändrar mig ännu en gång. Slut på det.

Ska strax åka hem till min fina Johanna och umgås med henne lite ska bara äta lite först. Ska ta näst sista matlådan jag fått av mamsen. Hoho! Gillar att bli lite bortskämd ibland, det behöver man och mammas mat är godast och dessutom så äter jag ju också vilket är positivit.

Till helgen ska jag åka hem till Solståndsgatan för att påbörja viss rensning hemma. Sortera lite vad som ska kastas, säljas, skänas och sparas. Bra med flytt är att man får en ordentlig chans att verkligen rensa ut! Det behövs på Solståndsgatan 10 vill jag lova.

Ígår fick jag ett samtal från Anders W som ska viga oss i sommar. Blev bjudna dit på påstaftonsförmiddagen för lite förmiddagskaffe. Vi ska gå igenom vigseln och allt som hör dit. Så spännande! Blir helt pirrig, nu börjar det närma sig. Köpings stift ringde Joakim idag för att bekräfta vigseldatumet. Det är ju faktiskt bara tre månader kvar. Lika länge som mitt friskiskort har hållt och det tog slit ASFORT! Hjälp. Men jag längtar ju sjukt mycket! Woho.

Cat Stevens har köpt nya instrument ska spela på Hovet den 7:e maj. Pappsen har två biljetter och jag vill följa med! Beslutsångest. Känns lite som en once in a lifetime-grej eller nåt. Får fundera lite på det där tror jag allt!

Här får ni lyssna på min absouta favoritlåt just nu. Den som går på repeat här hemma så grannarna får spel:
Niki & The Dove – DJ, Ease My Mind

Bjuder på en random bild också.

Jag på Måns Zelmerlöw i gamla goa Vässan för snart två år sen. Haha. Sjukt peppad.


Måndag

Helgen har varit jättemegabra! Alina och Kim var här och vi hade det jättefint. Var till Fjällstugan på loppis och shoppade lite på stan. Jocke fick sig en rejäl klippning av Alina så nu är det inte mycket kvar på huvudet! Härligt!
I lördags var vi ute på Harrys/Sliver och träffade lite folk från klassen där. Jättekul kväll!

Idag är jag ledig och känner mig rastlös. Har tänk i ett par timmar att jag ska gå ut och springa. Ska ta tag i det efter att jag skrivit klart det här inlägget. Sedan i kväll blir det skivstång/kondition i vanlig ordning.

Pratade lite med Madde och vi kom fram till att vi ska gå på en seans någongång framöver. Någonting jag alltid har velat! Men man får väl inte hoppas för mycket på att få någon kontakt med sina kära.

Nu ska jag ta tag i mig själv och sluta sitta här och häcka! I morgon börjar Psykologikursen, en kurs jag sett fram emot!

Heppåre.


RSS 2.0