HEJHEJ

Det är nog någonting i den här stilen jag har tänkt mig. Den är väldigt fin bakifrån. Jag är alltså inte ute efter några klassisk brudklänning. Får leta vidare. Nu är det många bröllopstankar här hemma.

Mayday SEK 1249, Ida Sjöstedt - NELLY.COM


Freitag

Regn igen. Regn regn regn. Jag gick upp tidigt för att ta en morgonpromenad, men det känns inte alls peppt när jag tittar ut. Får sätta igång med pluggeriet igen. Nu kan jag anatomin, ska ta tag i kariologin och lite lagar och etik idag, sen känner jag mig rätt lugn inför tentan på tisdag. Skönt det.

Igårkväll satt jag och Jocke och planerade lite bröllop. Vi vet inte riktigt hur vi ska göra, det är lite mycket nu och det är svårt att få ihop allt. Men vi har inte bestämt någonting ännu, kyrkan är bokad och vi ska se hur vi kan göra. Finns ingenting som skulle göra mig lyckligare om jag får stå brud som tänkt den 2:a juli i Munktorp. Men får vi inte ihop det så är det som det är, det finns ju ett 2012 också, och egentligen är det ju ingen panik. Men ändå.

Ikväll kommer Anders hit för att kika på Idol, det blir trevligt! Peppar det och då ska jag vara färdig med mestadelen av plugget hade jag tänkt.


Höst, höst, höst...


Den ringen vore nice, om man säger.


Latin, brödbak och nyhetsmorgon.

Har tillbringat denna förmiddag framför Nyhetsmorgon i vanlig ordning när jag är ledig. Just nu sitter jag och pluggar lantiska glosor i det braiga programmet Vokabel som bästa Hanna tipsade om. Sjukt bra! Kan jag vidare rekomendera till andra som tragglar antatomi eller liknande. Gratis att ladda ner, bara att googla.

Igår fck vi statistikuppgiften gjord (jag och Hanna), nu är det bara tre grejer kvar på kurserna. Klarar jag dess så har jag klarat mina saknade poäng! Trodde det var mer än det var. Så bara jag blir godkänd på de kvarvarande tentorna så kan jag söka CSN igen och börja leva lite normalt igen. Skönt!

En tråkig sak som hänt är att min fina Hanna ska hoppa av utbildningen. Gillas inte! Kommer sakna henne en massa. Men jag är glad för hennes skull att hon har fattat ett beslut som känns bra för henne.

Hon är gullig hon, fick en fin onsdagspresent igår! Jag har gått runt pch tjatat om att jag inte har några reflexer och att jag alltid glömmer bort att skaffa i flera veckor nu. Igår fick jag två fina reflexer av Hanna. Grymt! Nu äntligen syns jag när jag är ute och går. Tack för det! :)

Nu ska jag ta en paus i pluggandet för att slänga ihop lite bröd. Bröd är något vi inte har brist på här hemma i alla fall, får ta med mig detta till Anneli på söndag så har vi lite frukostbröd.

Avslutar med en bild på Hanna, Martina och mig.


Sista natten i Slottet

Så, då har jag sovit sista natten i det jag kallar Slottet. Känner mig inte det minsta ledsen för det. På söndag åker jag och Jocke hit för att städa och hämta mina grejer. Flyttar in hos Anneli under november i väntan på att jag ska få tillgång till min lilla etta på Kungsgatan. Ska bli mysigt att få lite sällskap om kvällarna.

Det är lite deppig stämning tycker jag. Folk hoppar av utbildningen vilket känns urtrist, men det är väl nu man hoppar av om man ska göra det. Nu när man fått en lite större inblick i vad det är man har gett sig in på.
Jag har dock inga sådana planer bör tilläggas.

I kväll åker jag hem igen och det ska bli underbart, har varit hemifrån i knappt ett dygn och längtar redan hem. Trodde att hemlängtan skulle ge med sig lite efterhand, att man skulle vänja sig. Jag tycker nog att det är tvärtom, längtar hem mer och mer. Längtar hem till Hallsta mer och mer också, kan nog ha att göra med att jag inte träffat min älskade familj sen augusti, HEMSKT!

Nu ska jag ta tag i mitt tentapluggande så jag skrivier minst lika bra som senaste tentan. Fick ett halvt poäng från A (högsta betyg). Känns nice, stärkte självförtroendet om man säger så.

I helgen blir det väl en massa plugg. På fredag blir det Idolkväll med Anders i vanlig ordning. Sköj.

Tack och hej för mig.

THY

Anitas bild från vår första dag på studentkliniken. Jag och Stephanie leker proffs.


171010

Jag har verkligen haft en underbar helg. I fredags tittade vi på idol med Anders vilket som givetvis var jättetrevligt som vanligt. Vi satt och dissade dom flesta och det mesta. Haha. Var lite på sånt humör.

I lördags gick hela dagen åt att förbereda inför kvällens middag. Vi hade bjudit Clara och Johan på middag och spelkväll. Tre-rätters stod på menyn.

Förrätt: Trattkantarellsoppa med krutonger
Huvudrätt: Aubergine inlindad hallumi med soltorkade tomater och färsk basilika. Till det ugnsrostade potatisar och en kall sås av yoghurt och honung.
Efterrätt: Lime tarte med en bärröra

Det enda vi gjort innan var soppan. Resten var rena chansningar. Sjukt kul att testa på att laga nya grejer.
Alltså vart gott förutom Lime tarten, inte alls min typ av efterrätt. Den gör vi inte igen.

Kvällen var jättetrevlig! Blir så himla lycklig av att träffa kära vänner! Vi spelade spel och sjöng singstar, glömde bort tiden så det blev rätt sent. Men det gjorde ingenting alls. Är jättenöjd och glad över att ha haft en sån fin helg. Nu ska jag nog klara en vecka till i Jönkan.

Lite bilder från helgen:




Förrätten. Serverade soppa i kopp.


Huvudrätten. GOTT!



Min fina Clara



Min karlslok gillar vår mat men har en skadad tumme.


Rolig bild på våra snygga gäster!



TP-team! Ett sjukt roligt spel verkligen!



Singstar!


En finis och en Stinis! <3


Eminem battle

Tack godingar för en jättefin kväll!


Idag tog jag och Jocke en söndagsprommis i skogen.
Härlig höstdag och jag får alltid en sån separationsångest när jag ska åka ifrån gbg, Kortedala och Solståndsgatan. Det är himla gött där ändå.




Jocken dansar bland löven


Vandra vandra.,...! Sen tog batteriet slut på kameran.


Nu är jag tillbaka i Jönkan och i morgon drar jag till Värnamo för upplärning på City Gross.

HEJDÅ!


Lite störigt.. om man heter Stina..

Alltså jag blir med jämna mellanrum rätt upprörd när jag läser vår kurslitteratur.
Mycket för att i alla vetenskapliga artiklar tar man så himla lätt på djurförsök. Det största problemet för dem verkar vara att det är dyrt och därför måste dom iband använda sig av växter i stället. Såna saker kan jag störa mig riktigt ordentligt på..

En annan grej som är lite dryg med att bli just tandhygienist är att de hela tiden förespråkar kemiska sötningsmedel som jag är väldigt emot. Jag gillar inte att man ska proppa i sig en massa kemiska substanser. Jag vill att man ska förespråka det som är naturligt, så som vanligt socker och fruktsocker, fast i liten mängd och inte i mellan måltider..

Nåväl. Det är lite tankar som jag stört mig på nu under den senaste tiden.
Jag ska nog komma på någoting bra...

Nu drar jag till skolan för seminarium, sen ÅKER JAG HEM!!!!!!!!
Alltså jag är så himla lycklig för det. :) Har inte varit hemma på två veckor nu.

Söta saker

Tänkte bara lite snabbt tipsa om en sjukt härlig blogg för dig som gillar just söta saker! Blev tipsad om den på praktiken jag hade idag. Det är nämligen min handledares dotter som ligger bakom denna hemskt trevliga blogg!

SÖTA SAKER som sagt. Gå in där och inspireras. Det är gött å baka!

Nu ska jag skynda mig att slänga i mig lite mat innan jag ska springa iväg på kören. Fort fort fort. Det blev minst sagt stressigt idag. Men min dag har varit otroligt givande! Fick verkligen möta alla åldersgrupper, från små barn till pensionärer. Berättar mer sen.

HEJDÅ!


Jobbig dag...

Söndag idag, jag brukar gilla söndagar. Men inte idag. Bibblan har stängt så jag har ingenstans att ta vägen där jag kan få pluggro. Har pluggat lite anatomi nu i alla fall och det är ju intressant. Längtar tills i morgon när vi ska genomföra vår första labration. Palpera och inspektera diverse strukturer och vävnader.
Men jag längtar mest till tisdag då jag ska till Hälsans folktandvård för att genomföra min endags praktik! Peppt! Kul att leka proffs en dag. Haha.

Annars är jag rätt deppig idag. Blir galen av att umgås med mig själv en hel helg. Igår var jag till en Linus och kikade på ett rum han skulle hyra ut. (jag har ju bestämt mig för lägenheten, men det kunde vara kul att kika ändå tänkte jag) Det var i alla fall en sav dagens höjdpunkter eftersom jag fick träffa en människa och prata med den. Haha.

Längtar just nu tills jag är färdig med allt det här. Jag längtar tills jag och Joakim kan bo tillsammans på riktigt igen. Jag längtar tills vi är gifta. Jag längtar tills vi kan skaffa barn. Jag längtar efter framtiden.
Men nu får jag kämpa mig fram tills jag är där...

Nu ska jag äta spenatsoppa från igår och sen iväg till stan för att sätta mig på ett fik tror jag.

/Stina

Nya planer

Det blev ju ingen lägenhet i Bankeryd. Men nu har jag äntligen fått ett erbjudande om lägenhet från studbo. En etta på 30 kvm ett stenkast från högskolan (verkligen ett stenkast). Jag kommer tacka ja till den, jag behöver verkligen en fast punkt här i Jönköping. Håller på att gå i bitar av att inte veta hur saker och ting kommer att bli. Men nu ordnar det upp dig, och jag och Jocke kommer inte heller behöva att hetsa fram något boende och han ett jobb heller. Vi kan lugna oss lite hela enkelt.

Lite jobbigt är att jag måste ha möbler till lägenheten. Jag får shoppa udda möbler på secondhand och det är ju inte mig emot så det blir nog bra. Lägenhten kändes mysig också. Jag och Hanna var och kikade på den nu i eftermiddag. Det var snedtak och stort och rymligt med fräsht kök och badrum. Det gillas. Inflytt 1:a december så det blir en månad som jag får bo i en kappsäck.

Nu sitter jag och myser med mig själv med en massa chaithe.


Pilen visar min snygga skola, så det är ju helt okye nära dit. Kommer bli lat. Måste skaffa gymkort.


Det bästa och det sämsta...

... vi börjar med det sämsta.
Vi förlorade budgivningen idag. Sämst. Detta beroende på en rik gubbe som verkligen ville ha lägenheten för varje pris. Till och med så att mäklarn tyckte det blev för högt. Men visst, det blir kul för honom sen när han ska släja skiten och inte får igen pengarna. Vi letar vidare.

Nu till det bästa..
Jag var som man kan ana inte så jätteglad efter att vi förlorat lägenhten som ändå kändes inom räckhåll. Men jag försökte ändå peppa upp för det var nämligen Tandhygienistfest till kvällen. Alla tandhygglon på ett ställe med snacks, lekar och gott sällskap. Blev en höjdare! Nåväl. Efter skolan gick jag och Hanna in på Nordic Club för att kolla lite utifall vi skulle få för oss att börja träna där (jag med mina träningsambitioner som håller i någon månad max). Men stället verkade gött så jag blir nog fast där.

Lagade soppa när jag kom hem, gjorde mig färdig för ferre och just när jag skulle gå kommer min granne och säger att jag fått blombud. Jag blir verkligen förvånad! VA?! JAG!? Haha. Men när jag såg vad det var blev jag alldeles rörd och jätteglad på alla dess sätt och vis. Min man är underbar och jag är en sucker för romantik, utan tvekan. Men det får man vara.


Nu är jag hemma från festligheterna. Resten är ute på kåren så jag kanske är lite tråkig ikväll, men jag måste säga att jag inte riktigt fattar grejen med att gå ut på onsdagar längre. Jag trivs med att sitta hemma med en kopp the. Jag har verkligen haft en trevlig kväll, det råder det inga tiviel om! Massa lekar och härligt sällskap iform av alla tandhygglon. Yes box. Nu går jag och lägger mig och i morgon tar jag nya tag! Detta kommer att bli alldeles utmärkt, allting. Det känner jag på mig.




Tack älskling. Det gjorde min dag. <3


Frukost.

Sitter och njuter av det godaste målet om dagen: Frukosten! samtidigt som jag sitter och tittar på nyhetsmorgon. Detta är verkligen bästa stunden på dagen, speciellt på hösten och vintern. Gillar det faktum att solen inte gått upp ännu. Man får lite myskänsla och jag börjar givetvis längta till julen i vanlig ordning.

Jag måste rekomedera världens just nu godaste yoghurt! Valio Vanilj med smak av ingefära! Prova, den är sjukt god.
Jag har även hittat bra flingor att ha i också. Frebacos fullkorns havreringar. Det bästa med dom är att de inte innehåller någon irriterande och onödig innerpåse! (Jag tål inte onödiga förpackningar, det värsta som finns är en påse med en massa små förpackningar i som tex innehåller en kaka var. Miljön gråter)
Nåväl! Dom ser ut som torrfoder till katter men är jättegoda tycker jag personligen.




Sådär, nu har jag delat med mig av det bästa jag vet. Haha!


Resultatet efter att ha gett frissan fria händer












Hon tog lite mer än 1 decimeter, kan man inte tro! Kort kort kort. Men jag är nöjd, tror jag. Skönt om inte annat.


Bankeryd?!

I helg som innehöll lite av varje har gått till enda.
Jocke kom hit i fredags kväll vilket var jättehärligt. På lördagen gick vi ner på stan för att fixa lite grejer, sen blev vi uttråkade så vi åkte till Nässjö för att äta en pizza. Köpte lite godis och åkte hem igen. Värt.

I söndags hände det grejer. Vi var på diverse visningar i Habo och i Bankeryd. Vi var sjukt taggade på Habo när vi började vår runda, men det visade sig vara en riktig flopp. Däremot blev vi kära i en 4:a på 103kvm i Bankeryd i området sjöåkra, bara ett stenkast från stranden. Jag hoppas att vinden har vändt. Budgivningen är igång och låt den nu inte dra iväg åt skyarna så vi får flytta in den 1:a december!
Nu är det bara att vänta och se vad som händer.. Spännande, det är det!

Vad som är bra med denna är att vi verkligen kan bo där länge, det finns gott om plats för farmtida tillökning och jag får en jättestor inglasad balkong jag kan odla på tills vi har råd med att köpa hus. Dessutom finns det tvättstuga i lägenheten vilket är ett plus. Jaja. Vi får se hur det blir helt enkelt.

Håll lite tummar nu så detta går i hamn!
Nu ska jag kila iväg till frissan och, förhoppningsvis, bli tjusig i håret.

// Stajnovic.

TUMMEN UPP!

Tentan klar och det kändes bra, det där fick finemang! Firade med att köpa ett par jeans! Dra på trisse! Det har inte hänt på år och dar. Men nu har jag ett par brax att sätt på mig, inte illa.
Nu sitter jag och vänter på Jockepocke som ska dyka upp. I helgen ska vi titta på nytt radhus och jag ska titta på studentrum. WOHO!

HEPPÅRE!

JUST JA! Jag har lite mer tummen upp grejer att säga. Eller en till. Jag fick jobbet! GÖTTANS! Så nu får alla i Jönkan börja shoppa på City Gross.


MYSKLÄDER PÅ! TUMMEN UPP FÖR FEDAG!


RSS 2.0