Första advent, i morgon.

Uppvaknandet var nästintill perfekt. Lagom varmt i rummet (det brukar vara iskallt, jag bor i en källare), jag var inte bakfull och Lisa spelade massa bra julsånger! Det enda som fattades var ju den andra delen av Stinivan såklart. Men man kan inte få allt en sån här lördagsmorogon, dagen innan dagen då allting börjar, första advent!

Jag ska nu börja dagen med att åka ut till stallet, ta en ridtur med Lena och Camilla, sen ska jag hem och ta ett uppfriskande bad. Sen, sen ska det bakas lussekatter som aldrig förr! Shit vad jag älskar saffran, en helt fantastisk krydda i alla kategorier, eller ja i bakverk i alla fall. Sak samma, saffran är livet!!

Nu ska ta och bege mig.
Tjabba!
Stina

Done.

Då var de gjort och jag är förvånad över att jag klarade det. Stolt.
Nu ska jag iväg till stallet bara för att fira.

VARNING!

Jobba aldrig, och då menar jag ALDRIG på Gula Hästen i Strömsholm. Då måste man bli omänsklig och aldrig bli sjuk, för om man ändå blir det får man räkna med att bli påhoppad och inte trodd av sin chef när man ringer och sjukanmäler sig.
Jag har aldrig varit med om någoting liknande. På onsdag är det jag som tänker konfrontera denna ragata vars främsta intresse är att förstöra andras liv. Jag önskar mig själv lycka till och hoppas att jag kommer kunna hålla tårarna borta och bara våga göra någonting.. En sak som är säker, jag tänker inte hoppa in extra om dom ber mig igen, aldrig i livet.

Novembervinter

Det känns bra att vakna upp till en snötäckt trädgård. Man fylls av lite extra energi. :)
Igår var det en rätt bra dag på jobbet ändå, Josef och Madde kom in och häslade på mig så tiden gick lite fortare. Ikväll blir det jobb igen, sen är jag fri som en fågel, då passar jag på att flyga till Umelandet.!



SNÖ!!

Det är snö ute! SNÖ! Man kan bli glad och helt till sig av mindre om man säger.! :)

Saffran, amaryllis, nejlikor och hyasinter

Både jag och mor jobbar kväll idag så vi passade på att göra någoting bra av vår förmiddag. Vi åkte till Åsby för att ta del av julstämningen som dom byggt upp där, och det med råge! Julpynt överallt och ur högtalarna spelades det inte enya som det gör resten av året utan nu spelades det julmusik av första klass.
Invigde min nya kappa som jag köpte igår när jag och Fia gled runt på stan. Trivs sjukt bra i den, mossgrön och tjusig, precis så som jag vill ha den.
Nåväl, från Åsby fick vi med oss en Amaryllis, ett hjärta att hänga i fönsret gjort av nejlikor (doftade ljuvligt!), en Hyasint,, någon hängväxt samt några knippen med kanelstänger.
Väl hemma gjorde jag ett litet funt arrangemang av hyasinten, hängväxten, mossa, kanelstängerna och några torkade kastanjer med skal på. Jättemysigt blev det och nu vill jag bara att Hyasinten ska slå ut och stå och dofta!
Julens dofter är helt fantastiska och jag får inte nog av dem, var tvunegn att baka mer saffransskorpor och några pepparkaksskorpor! Allt för dofterna och smakerna.

Nu känner jag mig nöjd med min dag och tycker att en kväll på jobbet inte känns helt förförligt ändå, inte än i alla fall.

/Stina

Att vakna upp en måndag.

Ny vecka, känns otroligt skönt!

Drömde att jag var jagad av en man som sprutade frätande vätska på några utvalda i Västerås, jag var en av dom! Sprang i stilettklackar genom en skog för att komma till klippanparkeringen där jag ställt min bil. Det värsta var att han dök upp överallt så jag var tvungen att vara på helspänn hela tiden.
Varför just jag blev jagad var att jag råkade komma in på hans säktmöte av misstag, han blev sjukt arg och var tvungen att förgöra mig och några andra så jag inte skulle skvallra. Pew. Jag vet inte hur det hela slutade, när jag vaknade hade jag precis hittat bilen med hjälp av min gamla lärare Börje Svensson som stod och pekade ut vägen.

Uppvaknadet var väl sådär. Först låg jag och njöt av den ljuva musiken, till slut förstod jag att det ringde, det var en telesäljare från Telenor. Jag sa ja och nu ska jag få mobilt bredband av dom i en månad, typiskt mig. Men det ska inte kosta mig någoting sa han. Jag försökte få honom att säga ordet G R A T I S men det gick inte, så det kanske är någiting lurt ändå. I stället sa han att jag inte kommer att märka någon skilnad på mitt konto, och det antog jag var ungefär samma ska som gratis ändå. Sak samma, gjort är gjort.

Nu ska jag iväg till Kolbäck för att hämta Madde som ska äta lunch någonstans. Etfer det ska jag dra till Rut och ta en runda ut i det fina vädret. Första dagen som jag ser solen på en månad känns det som, November har verkligen velt upp till sitt dåliga rykte i år, det må jag säga.

I eftermiddag ska jag träffa Fia, det ska bli guld! I samband med detta ska jag även hämta ut mina nya glasögon X2! Spännande!

/Stina

Skorpor här och där, skorpor överallt!

Kvällen har varit helt okey, upp och ner, hit och dit osv. Jag vill bara ha slut, och en nystart på någoting nytt och bättre, Gula Hästen tar kål på sina anställda, en efter en. Jag orkar inte längre, hade jag kunnat hade jag slängt förklädet på torsdag, men det kan jag inte. Men någoting som jag kan är att åka till min älskling, kärlek, gris och bästa vän, ja till Ivan med andra ord. :) Det ska jag göra på fredag, och det känns mer än fint! Och nu känns det ännu finare med tanke på att jag har hört, av säkra källor att snön ligger djupt över umeland i kväll! Eller ja, djupt och djupt, ett litet fint lager har bildats på gator och i björkarnas kronor i alla fall. Mysigare får man leta efter, jag älskar den första snön lika mycket nu som jag gjorde när jag var litet barn. Barnsligt mycket dvs.

Alltså jag har bakat så mycket skorpor så ni anar inte! Jag är riktigt duktig på dfet måste jag säga, nyttiga och ekologiska självfallet.
Saffranskorpor, kanelskorpor och lavenelskorpor! Dessa har jag lagt i strutar och gjort att selofan, satt på en ljusig ettikett och knutit med ett fint snöre. Detta ska jag sälja i morgon på julmarknaden på Westerqvarn, jag är så sjukt huslig av mig ibland. Det är mysigt och jag gillar det.
Försäljningen för min mor och hennes väninna Birgitta stå för då jag jobbar hela dagen. Dom har nämligen en plats på marknanden där de ska sälja deras hantverk, s¨å jag tjuvar ett litet hörn på deras bord för mina skorpor.

Niklas var här idag också, han hade släktforskat igen och det visade sig att vi är sl'äkt med självaste Dan Andersson! Det är verkligen jätteäftigt! Poeten som levde i i Grangärde socken i slutet av 1800-talet och dog i början av 1900.
Detta är på mammas farmors sida som också är från samma socken.

Nu ska jag sova, vila upp mig inför morgondagen. Jag ska jobba med självaste BrittMarie Ulff.

Godnatta!
/Stina

En fredag i regn

Det regnar och har sig ute, jag ska försöka samla ihop lite krafter så jag orkar ta mig ut till Rutskrut som väntar på mig i Amsta. Mörkt har det blivit okså, denna årtiden är inte så rolig ridmässigt om man så säger. Men att vistas i stallet är aldrig fel så det kommer bli mys ändå.

Det var en väldigt konsig arbetsdag, folk har fått nog, gråter osv. Jag går mest runt och längtar till den sista december då min anställnign går ut. Våren känns lättare, jag kommer att ha mycket mer tid att vistas hos min man i norr, och det känns otroligt värt på alla sätt och vis! Engelskan läser jag även på distans numera så det kommer inte heller vara något hinder.
Bra känns det i alla fall. Och November är också snart slut, den har varit regnig och väldigt grå, December väntar och då blir det till att gå på julmarknad!

Nu känns det som att jag har samlat mig lite så nu vämtar Amsta.!

/Stina

Ps. I kväll blir det Idol i vanlig ordning, och vi vet att vi ska heja på Kevin. Ds.

Lavendelskorpor

Har varit ledig idag, sjukt skönt!
Satt och pratade med mor som satt i syrummet och knåpade med sina alster som hon ska sälja på marknaden på Westerqvarn på söndag. Då fick jag syn på en stor glasburk med lavendel. Mer än så behövdes inte för mig för att komma på tanken att jag borde baka lavendelskorpor! Så blev det, och sjukt goda blev dom också!
Nu ska jag äta lasagne med kantareller och massa annat gott och grönt. Sen vankas det simning.!

Lavendelskorpor
Sätt på ugnen på 200 grader

120g sötmandel, hackas grovt
2 ägg
2 dl råsocker
3 msk torkade lavendelblommor
1 tsk salt
5 dl mjöl
1 tsk bakpulver
100g mörk choklad, gärna 80 % ,hackas grovt
ca 0,5 dl vatten
1 äggvita till pensling

Börja med att röra ihop lavendelblommorna med sockret.
Tillsätt sedan de två äggen, saltet, mjöl och bakpulver.
Hacka choklad och mandel grovt, rör ner dessa i smeten.
Tillsätt sedan så mycket vatten, ca 0,5 dl, så att alltsammans blir en mjuk och smidig deg.

Fördela degen i fyra delar och rulla ut alla delarna till längder som sedan placeras på en plåt med bakplåtspapper. Pensla längderna med den lätt uppvispade äggvitan. Grädda längderna i mitten av ugnen i ca 20 min. Tag där efter ut dem ur ugnen och sänk värmen på ugnen till 100 grader. Kaklängderna skäres nu till skorpor och vändes på sidan för att kunna torka dem i mitten av ugnen i ca 40 min, detta med luckan öppen ca 2-3 cm. Lycka till

Uppsala

Var på matlagningskursen igår, både jag och Karro var rätt opepp på att sätta oss i bilen och åka i spöregn ill Uppsala för att laga lite mat. Men vi tog oss i kragen och åkte iväg, och vi borde inse att det är rätt kul när vi väl är där.!
Vi lagade en Mexikansk böngryta som var oerhört od tillsammans med Gotländska krongryn! Mums! När Mexico möter Gotland kan ingeting gå fel.
Fick även ta del av en hel del andra goda rätter, så som kikärtsplättar med grönsakscurry, grönsaksbirjani, filopaj och suffleér med smörstekta champinjoner.
Allting var jättegott! Lyckat! Till efterrätt blev det en fantasisk chokladpaj! Höjdpunkten, efterrätten!

Nu ska jag till jobbet, i morgon är jag ledig, sen jobbar jag hela helgen igen.

/Stina

Måndag.

Har sovit gott, drömt en massa konstigheter i vanlig ordning, vaknade vid nio, gick upp och möttes av främlingar som skulle äta frukost med mamma. Det var okey, men hade jag vetat om det hade jag inte gått upp i morgonrock.
Det händer ofta att jag drömmer om ett eget hem, men det får vänta, vänta tills jag vet vad det ska bli av mig.
Jag gillar inte att utbilda mig till ett specifikt yrke, eller ja vet inte, men det känns som att då är det lite smått kört, om jag om några år går ut som nyexaminerad lärare, då är jag lärare, och ingenting annat. Punkt slut. Lite läskigt, men det löser sig. Till våren har jag sökt Dietistprogrammet och Logopedprogrammet, mest på skoj, lite på riktigt. 




För att jag saknar mannen i mitt liv.
Jag och min älskling i april.

Ledigheten

I morgon väntar ledigheten! Lyckliga jag! En dags ledigt, och det känns sjukt behövligt efter denna veckan då jag inte gjort någoting annat än att slava på Gula Hästen.
Har jobbat med Viktoria idag och igår, fint som tusan med lite sällskap!

I morgon ska jag, jag lovar, jag SKA gå till optikern och fixa med synundersökning och fixa nya glasögon! Detta är mitt löfte till jul. Men innan det väntar Ruttan och stallet, ska bli skönt att komma ut lite.

Förresten så behöver jag en ny bil, håller på att kolla runt lite. Om någon har en trevlig kärra till salu som inte kostar över 10 000 så säg till!

 
/Stina

Farsgubbens dag

Köpte en bok till min far på loppisrundan igår, samt en graslig slips. Slog in boken i ett gamalt naturpapper och använde slipsen som ett lite spexigare snöre. Fiffigt av mig! Min far hatar slipsar men älskar böcker, så detta blir nog bra.

En man är försvunnen igen, en 41-åring, denna gången är han från Näs i Hallsta till på köpet. Det är där jag bor, i Näs.
Det händer lite för mycket sånt härnt nu kan man tycka.

Jag köpte även en halvful svart kjol igår, den har jag idag sytt om och helt plötsligt blev den är väldigt snygg kjol med hög midja! Nöjd är jag.

Ska jobba i kväll igen, jag hoppas verkjligen inte att det blir lika som igår, jag och Viktoria bröt sakta med säkert ihop, jag hoppas på en 100 gånger bättre jobbbkävll idag!

Nu ska vi äta farsdags middag!

/Stina

LOPPIS X 2

Jag blir så lycklig när jag går runt och fyndar på loppis! Jag fyndade rejält, allt från assietter, glöggmuggar till det bästa. En JORDGLOB! En som lyser också! Från 1963! Jag är överlycklig över detta fynd! Endast 150 kronor. Halleluja!

Nu ska jag jobba.! Adjö!

Från kör till bikini

Det är torsdag men det känns som om det vore tisdag eller onsdag. Jag ska jobba hela helgen, men det är okey ändå.
Skulle egentligen ha åkt till stan nu för att åka på kören, men i sista stund ringde Fia, och vi kände samma sak. Vi vill sjunga men inte så som den här kören sjunger. Vi besölt oss för att ringa vår körledare och säga att vi hoppar av, det känns skönt! Men bara för det tänker vi inte ge upp detta, vi ska leta på någoting annat, gospelkör eller liknande! Eller varför inte bara sjunga vi, själva? Jag gillar idén i alla fall.
Nu eftersom jag blev ledig ikväll så tänker jag åka med Madde och Nathalie till Kolbäck för att simma några längder. Usch vad jobbigt det känns så här innan, men jag vet att jag kommer tycka det är fantastiskt när jag väl är i vattnet.
En sak som jag inte fattar är varför det ibland känns galet peppt att träna. Igår tex, när jag satt i bilen på väg hem från jobbet så pratade dom om träning på Christer i P3. Jag blev sjukt taggad och kände att jag inte ville någoting hellre än att springa på ett löpband på gymmet och sedan efter det lyfta lite skrot. Men vips! Nu, nu är det heeelt bortblåst, jag vill ingeting hellre än att lägga mig i soffan framför en film, äta lite choklad, och sen somna. Fan, att det ska vara så svårt att hålla ångan uppe!
Funderar på om jag skulle köpa mig ett gymkort, men om jag skulle göra det skulle det kortet bli det minst utnyttjade i hela Västmanlas, säkert. Så nej, det blir inget gymkort!
Nu måste jag försöka att peppa upp mig så jag orkar simma och inte drunknar.

/Stina

Onsdag

Så var min och Marias tjänst utlagda på ams.se, båda får gå från Gula Hästen 08-12-31. Känns bra, jag behöver tid för mina studier om jag ska fixa dem. Jag ska eventuellt börja jobba lite extra efter detta, eller så hittar jag någoting nytt. Jag ser ett slut på det, och det lättar sjukt mycket!

Nu ska jag duscha bort hästlukten som etsat sig fast i mig efter mitt besök i stallet.

OBAMA OBÄMA!

Äntligen! Då kan vi alla pusta ut, USAs nästa president heter Barak Obama.! Kan inte annat än att gratulera världen.

Ett ord.

OBAMA! Nu ber jag en bön, sover och hoppas på att få läsa en god nyhet på löpen i morgon.!

RSS 2.0