Ta vara på trenchen!

Bra början på dagen, jag har vairt på infoträff på InfoKomp vilket resulterade till att min pepp höjdes ännu lite till inför måndagens kursstart! Åkte sedan till IcaMaxi och storhandlade inför helgen, tog en sväng in på systemet och köpte en flaska Amaretto (otippat!). Åkte sen vidare hem, i min brors komiskt fula volvo, men jag gillar den! Liten, rätt ful, gammal volvo, det jag är van vid dvs. Ingen servo dock vilket stör mig lite, med det ytterst lite!
Väl hemma igång satte jag igång med lite föberedelser, bakning osv. Mor håller på att måla kökstaket samt halltaket vilket stör mig sjukt mycket just nu, det är plast och färg överallt, men snart är hon klar och man kommer att kunna använda köket normalt igen. Och ett plus är ju då att det är mycket snyggare än förr, vitt snyggt trätak!

Jag ringde efter det några samtal till ams och Alfa-kassan, stod i 30 minuters telekö, man kan bli irriterad för mindre.

Nu sitter jag med mina gamla kappa på mig, ska sy om den lite, har tydligen krypt ett par storlekar sen jag använda den senast. En mycket snygg marinblå kappa, lite trench-coat liknande, ett plagg som jag knappt visste att det existerade för ett halvår sedan, eller jo, men jag visste nog bara inte dess namn egentligen. Sak samma, mitt mål är att skapa någoting bra utav denna kappa! Jag gillar projekt.
Jag trodde nog inte att jag skulle skriva någoting sådant, men jag tycker, ta vara på trechen gott folk! Snyggt och funkar nästan jämt! (Eller vafan, såna är ju rätt dyra, så jag kör på min som inte alls ser ut som någon sån egentligen, men den är snygg ändå)

Nu ska jag ta och laga lite mat, fästa fast mitt nyinköpta rosa bandet band på jackan och sen åka till jobbet, och sen hem och sova och hoppas att det blir fredag fort.!

/Stina

En del av vuxenlivet

Arbetsförmedlingen och allt därtill ger mig magvärk. Fy. Alla papper, allting man måste hålla reda på, en del av vuxenlivet jag inte alls gillar, inte för fem öre. Jag önskar jag hade någon som fixade allt sånt åt mig, eller gav mig en kurs i hantering av detta.

På väg mot någoting annat..?

Funderar nu ännu starkare på att byta jobb, vilket jag gjort lite hela tiden sedan min första dag på Gula Hästen. Har nu äntligen kommit mig för att ringt mitt första samtal till ett eventuellt nytt jobb.
Mitt andra samtal ska jag förhoppnigsnvis ringa i morgon.

Jag börjar mer eller mindre få nog av allting som sker  på mitt nuvarande jobb, eller jag har nog fått nog, kanske för längesen egentligen.

Nåväl, vi får se hur det går för mig, men jag är på gång, tror jag.

/Stina

v. 44

Så, ny vecka igen, känns bra! I morgon vankas det matlagningskurs med Karro och på fredag kommer kärleken och samma dag flyttar Madde hem till mellansverige igen! Känns bra det här.
I mellan allt detta ska jag spendera mycket tid på jobbet samt i stallet, någoting mer hinner jag nog inte med. Eller jo, på torsdag ska jag på introduktion på InfoKomp inför mina kommande Engleska studier som startar igång om exakt en vecka idag. Känns väldigt skönt att äntligen komma igång med detta så jag får det ur världen en sista gång.!

Nu ska jag åka ut till Rut.

/Stina

Hoffmaestro med en touch av Sydafrika och Daim.

Etfer provet igår tog jag med mig en flaska Rosé från Sydarfrika och åkte hem till Fia. Var måttligt seg efter att ha spenderat en heldag på Rudbeck men kände att orken skulle komma tillbaka inom kort, och det gjorde den!
Satt vid köksbordet, pratade om det mesta, lyssnade oavbrutet på Hoffmaesrto, åt Marabou Daim, ostbågar och drack vin, stämningen var på topp.! Kunde inte ha varit annat än så.
Vi kom fram till saker som att ostbågar har för lite smak, Hoffmaestro är ett fantastiskt band, att vi borde börja sjunga mera osv.

Vid ett-tiden beslutade vi oss för att gå ner på stan, vårt mål var Strike, vi tänkte att vi skulle sjunga kareoke, men så blev det tyvärr inte då dom stängde klockan ett. Jättetråkigt, men humöret var på topp så vi gick hem igen, tog varsin Resorb och slog oss ner bredvid Dennis, Edvin m.f som tittade på någon film. Sen sov jag en god natts sömn i soffan.
Nu är det söndag, jag är hemma igen och ska jobba klockan 15, men innan det ska jag åka hem till mormor och morfar där morfar är dagens födelsedagsbarn! Så om jag har tur så vankas det tårta! Fast, jag tycker ju inte om tårta så jag hoppas på ett ton med vaniljbullar istället!

Känns skönt att de tär ny vecka igen, snart är det fredag igen och ledig helg, och då kommer min älskling till mig. Bästa livet!

Eftersom att jag itne vet hur man lägger in en sån youtube grej här så får ni nöja er med en liten länk.
http://www.youtube.com/watch?v=5J2cCc1eZBw
Lyssna och njut!

/Stina

Dagen D(ö).

Den dagen är om några timmar, dvs i morgon!
Åh vad jag längtar tills klockan slår 16.20, då ska jag med raska steg gå hem till Fia, fira med mat och vin! Peppen ligger på det!

Godnatt säger jag nu och önskar mig själv lycka till.

/Stina

Längtan efter kinderägg i November

Vaknade inte överdrivet tidigt idag vilket glädjer mig, gick upp strax innan tio, pluggade och åt frukost. Nu har jag tagit en paus, jag är bra på det, ta pauser från pluggandet, alltid finns det någon anledning verkar det som. Hopplöst!
Sitter och lyssnar på Antony and the Johnsons - You are my sister, ruskigt fin om jag får säga det själv.

Oktober är snart slut, på lördag ska jag göra provet (det är det jag pluggar till) och sen är det bara några ynka dagar kvar. November må vara en av de aboslut värsta månaderna på hela året, men nu ser jag fram emot den. Mest för att det är då jag får se min älskling igen, då ska vi äta kinderägg igen! Sen kommer jag ju börja läsa Engelska på InfoKomp i November, ska bli så skönt att äntligen bli av med den som har hängt efter mig sen gymnasiet. Så, jag tror på detta!

Jag och Fia har ju börjat att sjunga i kör, skit kul på alla sätt och vis! Men nu funderar vi på att kanske istället hitta en Gospelkör. Voces Mariae‏, som vi är med nu känns lite för högtidligt på något sätt, men det passar sig nu när vi övar inför jul och Lucia. Vi fortsätter att tänka lite på det där, måste se efter om det finns någon annan kör först.

Vädret är helt fantastiskt ute, så nu tänker jag bege mig på en promenad innan jag fortsätter mitt pluggande.
Sen i kväll ska jag jobba, och säkert få lite skäll för att jag städade dåligt igår, men det var inte meningen så det får vara.

/Stina

Onsdagen den 22:a okt 2008

Förut var onsdagar en av mina favorit dagar. Det var snart helg och klockan 21 sändes världens då bästa tv-program, Lost. Numera är onsdagar inte alls lika tillfredställande. Att det snart är helt berör mig inte ett jota med tanke på att jag jobbar mer än hälften av årets alla helger, och Lost har säsongsuppehåll och även om de inte haft det så skulle jag inte vilja titta. Nog om detta.

Jag har nyss hemkommen från stallet, ska snart ta en dusch, äta mat och sen åka och jobba till klockan 21. Det är ändå helt okey tycker jag nog. Det är stålande sol och jag sitter och längtar efter december som närmar sig med stormsteg. Det slår aldrig fel, varje år i slutet av oktober kommer längtan efter snö, julen och allt därtill. Det bästa denna julen kommer lätt att bli Ivans jullov.!
Nu vet jag att många av mina vänner avskyr julen lite smått, men det gör ingenting, jag är ett stort fan av julen och det kommer jag säkert alltid att vara!

/Stina

Den lediga dagen

Det är tisdag idag och jag är ledig. Sjukt skönt på alla sätt och vis! Detta ska firas med att åka ut till stallet och ta en tur med lilla Rutan.! Det gick jättebra att rida igår så jag känner mig extra på hugget idag, faaast, jag har inte ha för höga förväntningar, hon kan vara på dåligt humör den där damen. Någoting vi vet sen förut.
Nej, det kommer bli en fin dag, det finns inget mer frigörande än att åka ut till Amsta och ta en sväng ut i skogen med Rut, då känns allting fulländat.  Jag har nog två, eller kasnke tre kärlekar i livet. Först har vi ju självklart den allra största kärleken i mitt liv, världens bästa Ivan! Sen kommer hästarna (i detta fallet Rut) och sen måste jag nog säga att min tredje kärlek är mat! Jag älskar mat, att laga riktigt god mat och sedan avnjuta den i trevligt sällskap, då är trivselnivån på topp!

I söndags bakade jag en sjukt god kladdkaka med pistage!


Krispig jordnötsbotten och chokladtryffel uppepå med pistagenötter!
Jättegott på alla sätt och vis!
Samt att det var en riktig kaloribomb. Men det var rättlugnt,
för den var så mastig att man bara orkade en pyttebit. Lika bra!


Nu tillbaka till denna dagen. Först ska jag ut till Rut, efter det måste jag plugga stenhårt inför lördagens högskoleprov. Detta skrämmer mig väldigt, jag måste få sjukt högt om jag vill komma in på min utbildning jag drömmer om. Men misslyckas jag är det inte katastrof, då är det bara till att anmäla sig till våren igen. Jag ska ge mig fan på att bli Dietist en dag, det är alltså den utbildningen jag vill in på till varje pris! Men ja, vi får väl se hur det går. Jag är nästan helt säker på att jag inte kommer att nå mitt mål att få 1.6 på provet denna gången, men sen, kanske sen, om ett år?

I natt drömde jag att jag och Ivan var i USA för att fira nyår, det var hemskt för det var gigantiska spindlar överallt så vi åkte till Umeå istället. Smart drag!

Nu ska jag till Rut!

Tjena morsen!

Like a bridge over troubled water, I will lay me down

Igår kväll var jag och far till Västeårs hallen för att få se en levande legend, ingen mindre än Art Garfunkel! Men innan dess hade jag varit till Amsta, jag och Rut red ut en sväng med Camilla och Mjölner, Nina och Hermes och Lena och Prinsen. Det blev en rätt lång runda ändå, klockan 19 satt jag fortfarande på hästryggen och klockan 20 steg Art på scean, tro det eller ej, men redan tio i var vi på plats. Jag hade då hunnit ställa in Rut, åkt hem, duschat, ätit lite och gjort i ordning mig. Detta är jag rätt stolt över måste jag säga, och det gick!

Nåväl, kvällens höjdpunkt var Art Garfunkel. Han började starkt med El condor pasa, resten av konserten var lite ojämn men på samma gång fantastisk. Han blandade riktiga Simon and Garfunkel hits med egetskrivet, och det egenskrivna var minst lika bra som det andra. Trots det skulle jag ljuga om jag påstod att jag njöt lika mycket hela konserten, nej det gjorde jag inte. Jag, och som så många andra i publikhavet på 2500 pers blev helt lyriska när hits som Bridge over troubled water, Scarborough Fair, Mrs Robinson, Bright Eye, och framförallt när han överraskade med en av tidernas bästa låtar The Boxer! Då blev det ståpäls, det kan inte förnekas! Avslutningsvis blev det Sound of Silence, en fantastisk avslutning på en bra kväll.

Det var under två tillfällen under kvällen som håren reste sig lite extra och rysningen blev extra påtaglig, det ena tillfället var självklart under "The Boxer", så mäktigt och så stort! Det andra tillfället var under "Bright Eyes", så nära, så skört, helt fantastiskt, bara att blunda och njuta av att det finns så vacker musik.

Arts stämma höll, nästan, men att inte kunna ta dom allra högsta tonerna på Bridge over troubled water vid 66 års ålder är väl ändå överkomligt?


Artie. (dock från ett annat tillfälle.)

Jag har min mor att tacka för att jag fick uppleva detta. Meningen var att hon skulle gå med pappa men bangade så jag fick hoppa in, och det gjorde jag ju med glädje!

Idag är det lördag och jag ska jobba i kväll, sånt är livet!

/ Stina

Don't kill the spider, coz the spider controlls the weather!

Har inte orkat blogga någonting på sista tiden, men nu tänkte jag att jag skulle göra ett försök!

Det som har hänt sen sist är att jag har blivit med i kören, första övningstillfället är idag! Jag är sjukt pepp och tycker detta ska bli hur kul som helst. Är så glad att ha hittat tillbaka till mina intressen.
I helgen som var åkte jag till mitt hjärta som befann sig i Uppsala hos familjen en stund. En väldigt bra helg på alla sätt och vis, på lördagen var jag Ivan och hans mor Katti till Musikens hus för att gå på komikerkväll med Özz, Soran, Måns och Björn. Detta var sjukt underhållande och mina personliga favoriter var helt klart Özz och Soran! Detta höll även de andra med om, ja, i alla fall Ivan och Katti.

Tiden efter det har bestått av jobb, jobb, stall och matlagningskurs.
Som jag säkert nämnt innan så går jag och Karro på en vegetarisk matlagningskurs i Uppsala varannan tisdag. Detta är väldigt roligt, i tisdags var det asiatiskt tema, vilket inte var till min eller Karros förtjusning! Men vi gjorde ändå några små tjusiga Tofukakor med koriander, citrongräs m.m. Blev rätt gott faktiskt.

 En annan sjuk sak som har hänt är att jag har klippt av mig håret, någoting jag tjatat sjukt mycket över sen det hände i måndags, så nu ska jag sluta med det! Så!

Jag dödade nyss en spindel med min swedbankdosa.

Tack och adjö för nu mina vänner.
Stina

En fika på Cornetto

Tog en fika med Fia på Cornetto igår, detta resulterade i att jag ringde en dam vid namn Agneta Sköld idag etfer jobbet. Jättekonstigt kan tyckas, men denna Agneta är Fias körledare och jag blev ju sjukt sugen att vara med jag också!
Så, på måndag klockan 12.45 ska jag provsjunga för att se om jag är duglig nog att delta i hennes kör.
Jag är sjukt pepp, denna hösten ser så sjukt ljus ut just nu! Kan man vara annat än lycklig vissa stunder?

Jag är pepp på att ta tag i saker och ting, och det har jag också gjort nu, på bara någon dag. Känns skönt att 'äntligen tagit upp mina intressen igen, hästar och sång.

Nej, gårdagens fika med Fia kan ha varit världens bästa fika, med tillhörande morotskaka! Och den morotskakan, den gick inte av för hackor det vill jag lova!

I morgon åker jag till Uppsala till min sjuke man.

Släppte bomben på jobbet idag, om mina kommande komvux studier. Jag fick onda ögat, så nu vet jag inte om jag får behålla jobbet. Men det är skit samma, det löser sig alltid.

/Stina

The captive mind

Vad kul tänkte jag när jag vaknade, måndag, perfekt! Tillbaka till Gula Hästen, men först till en annan häst. Rut. Hon är snäppet bättre än den gula fula modellen i strömsholm.

Dagen var okey ändå, jag tog en tur med Rut och det gick mycket bättre än förra gånger så jag var väldigt nöjd. Jobbet var sådär, jag hatar ridfolket som kommer in och vill ha en tallrik pommes 15 min innan stängning. "Dra åt helvete" har jag lust att säga, men det blir aldrig så, det slutar alltid med att jag är övertrevlig och låter dom äta sin pommes, undra hur länge jag kommer orka hålla skenet uppe.

Jag vill fan inte blogga längre, men jag tror jag kommer fortsätta ändå, om jag k'änner mig själv!

Åh! Jag är kär! Min kärlek heter The Helio Sequense! Låt inte detta fantastiska band passera er förbi obemärkt!
"The captive mind", väldens bästa låt just nu, och jag vet att jag säger så om många låtar ibland, men nu är det annorlunda, nu är det på riktigt.! Tro mig, ni kommer att förstå.

Godnatt.

Fattig bonddräng

Idag är det söndag, en helt vanlig söndag i Hallstahammar. Ska iväg till stallet en sväng vid 18-tiden, det blir dagens höjdpunkt tätt följt av Andra avenyn (haha).

Jag dricker thekopp på thekopp, i hopp om att min hals ska repa sig, det är inte läge att bli sjuk från jobbet nu om man säger. Nej, tror inte det va!
I morgon ska jag droppa bomben om att jag ska börja läsa ENB i slutet av månaden, kommer inte bli poppis, så vi får väl se vad som händer helt enkelt. Ont i magen då jag vet hur jävliga dom kan vara, jag lär få ett kokt stryk, eller ja, i alla fall nära på.

Lyssnar på Tommy Körberg idag. Rätt käckt ändå, han är grym.

Jag kan inte rå för det, men jobbiga känslor väller över mig ibland, känslor av oro och osäkerhet. Jag måste bli av med dom, snarast, innan jag blir galen och olycklig helt i onödan.

Vad säger du om Budapest?

/Stiajnovic

Den smältande chokladpajen

Lördag, tystnat, lördag.. väntar... inte ett ljud! Nej, som vanligt, en händelselös lördag.
Jag är ledig idag, men ingenting händer, jag sitter i Hallstahammar och undrar varför. Kommer inte på något bra svar på den frågan så jag lägger den åt sidan ett tag.

Igår åkte jag hem till Kajsa, det var otroligt trevligt på alla sätt och vis. Vi lagade jättegod matpaj samt en misslyckad efterrättspaj!
Matpajen bestod av quornfärs, paprika, champinjoner, lök och basilika/tomat cream fraishe, till det en avokadosallad! Det var jättegott och jag längtar tillbaka dit !
Sen tänkte vi att vi skulle slå på sort och testa ett helt obeprövat recept, "Smältande chokladpaj" var rubriken på receptet och vi föll pladask! Åkte till Ica för att inhandla det som behövdes, började baka, och det mesta gick fel. Som tur var så tar vi det så lätt och skrattar oss igenom våra misslyckanden.
Bilden visade en jättekletig mumsig chokladpaj, och detta blev vårt resultat!


Kolsvart och jättekosntig på alla sätt och vis, haha. Men eftersom vi lagt ner så mycket tid på denna lilla paj så tog vi oss varsin bit glass och en bit kaka. Helt okey ändå.

Vi tittade på idol och höll med varnadra om att det bara är Loulou och Lars som sticker ut, dvs dom är bäst!
Johan Palm är en liten parasit som kommer hänga med längre än önskvärt, ovs. Det är rätt kul med idol tycker jag nog allt!

Nu hoppas jag på att jag kommer på någoting att göra denna dagen. Har fruktansvärt tråkigt och framförallt så längtar jag efter min fina gris.


Det stora Lövet!

Rena Rama Rut


En mycket bra start på dagen, är nyss hemkommen från stallet. Har numera blivit med häst några dagar i veckan! Någoting jag är väldans glad för!
Så, jag åkte alltså till Amsta där Monica har sin häst Rut stående. Vi tog en sväng ut i naturen, jag på Ruttan och Monica på vår allas lilla fjording Mjölner. Det var trevligt att återse den lilla krabaten igen, en halvfet långsam liten sak.
Tog sedan några varv i padocken för att känna lite på henne, det gick lite knackigt i början men jag tror att bara vi väl lär länna varndra så kommer detta gå finfint! Är inte så van med den typen av häst om man så säger, vi snackar alltså en travare i detta fall. Men jag tror på detta och är min käre vän Monica evigt tacksam att hon tänkte på mig när hon bhövde hjälp med lilla Rutan!



Rida rida Rut!

I kväll blir det jobb igen, sedan är det praktiskt taget helg igen, jättemärkligt. Men på något sätt känns det väldigt bra att tiden går framåt ändå.


Fan. Alltså jag är så sjukt glad över att jag är tillbaka på hästryggen igen!
Jag vet en som ska få rida på Rut när han kommer ner och hälsar på nästa gång. Längtar dit! ;D

/ Stina

RSS 2.0