Saknad av en vän

Det är svårt att förstå hur mycket man kan sakna. Trots att det gått så många år så saknar jag så det ibland gör ont. Han var min allra bästa vän. En vän som aldrig svek. När man är ung har svårt att veta hur man skall vara för att passa in samtidigt som ingen skall kommer i kläm, då finns det inga ord för hur mycket en vän som aldrig brydde sig om sånt betydde.

Idag saknar jag honom lite extra. Mycket för att Elle är väldigt lik min gamla vän på vissa sätt. För det första är han också gammal travare. Men han har ett ponnyaktigt sätt som får mig att tänkta på min älskade lilla vän.

Vissa, människor som djur, sätter otroligt djupa spår i hjärtat. En sån var Biggen. 

Jag ser honom varje dag. Ett foto sitter på vårt kylsåpet och jag kommer aldrig glömma det lilla russet.


Biggen, många tårar har fallit i den manen.


Lördag

Äntligen helg! Trots att man är "ledig" lite i veckorna när man pluggar så kan man ändå inte njuta för det är ju en massa annat som skall göras. Egentligen skulle jag behöva sitta hela dagen och plugga idag med, men det tänker jag inte! Nixpix! Nu skall jag åka ut till stallet och ta en mysig liten tur med EllePelle. Regnet hänger verkligen i luften men det får vi bortse ifrån.

Ikväll är det dags att fira Johanna som fyllt år! Ser verkligen fram emot det! Har till och med unnat mig en ny klänning kvällen till ära!

Nu måste jag bege mig till Svarttorp.

Adjökens!

PS. Bountybollar är det nya godiset! Man borde verkligen se till att göra mer eget godis istället för att köpa äckelgodis på konsum.


Min fina vän Johanna som skall firas ikväll! WOHO!


Nytt på matfronten

Har börjat att laga rätter vi aldrig lagat tidigare. Behöver ny inspiration i köket! I tisdags åt vi sötpotatis och palsternacka i ugn, igår burritos med bönröra. Ikväll skall vi äta en linssoppa. Linssoppa har vi gjort hundra gånger tidigare men nu blir det ett nytt recept och sen skall jag baka ett timjanbröd till. 

Röd linssoppa med chili och ingefära

Ingredienser
Beräknat för 4 portioner

1 liter 
vatten
1 st  gul lök, hackad
2 st  vitlöksklyftor, hackade
4-5 cm     färsk ingefära, skalad och skivad
½ st  röd chilifrukt, urkärnad och hackad
3 dl  röda linser, sköljda i kallt vatten
1 st  buljongtärning
1 burk      hela tomater
1 dl  rostade och saltade cashewnötter
½ st  citron

olja till stekning
 
Gör så här:

Koka upp vatten i vattenkokaren. Fräs lök, vitlök, ingefära och chili tills det mjuknar utan att få färg. Tillsätt linser, buljong, tomater och vatten. Koka 15 minuter, tillsätt nötter (vafritt) och mixa med stavmixer. Smaka av med citron.

Tips: Receptet är en bra grund för eget experimenterande, prova tex tillsätta kokosmjölk eller en skvätt grädde.


Avtryckstagning och körsång

Igår var det dags att gå tillbaka till skolan igen. Det verkade som att alla hade haft det gött på praktiken så det var ju kul! Var på kliniken för att ta avtryck för bettskenor, åkte senare till labbet för att slå ut gipsmodeller vilka vi nästa vecka skall använda oss av när vi tillverkar bettskenor. Görr för alla som har det som får en egengjord, gratis!

Efter skolan cyklade jag hem och slängde ihop lite potatisplättar av helgens potatismos som blivit över. Fick skynda mig iväg sen igen för det var körövning i Immanuelkyrkan! Jag och Johanna gick dit och det verkade bra så vi ger det en chans! Älskar ju att sjugna så det blir nog bra.

I helgen tog jag och Veronica en härlig tur med hästarna! Ogillar älgjakten och en av aledningarna är att de tror att de äger hela skogen så det är ingen bra idé att rida där. De är ju helt galna.

Ät rätt glad just nu, får chansen att hålla på med två av mina största intressen. Hästar och sång. Så det skall man ju inte klaga på direkt!

Nu i veckan blir det en massa plugg och sen till helgen skall vi fira johanna! Blir en bra vecka.


Ett litet middagstips:

Ugnsbakas sötpotatis och palsternacka med fårostkräm

700
g sötpotatis
700 g palsternacka
2 msk olivolja
2 msk smör
3 st rödlökar
500 g babyspenat
0.5 krm muskotnöt
100 g fårost
200 g keso
1 tsk cayennepeppar
Salt, efter smak


The Body Shop

Igår tog jag en liten pluggpaus genom att traska iväg till A6 för att införskaffa något bra puder. Hoppade först in på Kicks men vände snabbt när jag kom på att jag lovat mig själv att sluta köpa smink som är djurtestat. Efter att ha satt mig in i ämnet lite mer än jag gjort innan så känns valet både lätt och rätt. 

Gick istället till The Body Shop. Fick sjukt bra hjälp och blev supernöjd! Mycket bra service! Härdan efter kommer jag köpa allt mitt smink där. Och det bästa av allt är att man kan använda det med gott samvete.

Tips på andra märken som inte testar sitt smink på djur:

Yves Rocher, Mary Kay, Beauté Mineral, Beauty Without Cruelty m.f..

Googla för fler tips! Alla kan göra någonting i alla fall. :)


Long gone before daylight

Jag känner mig föga intresserad av att blogga nu för tiden. Men jag gör några tappra försök i mellanåt. Just nu sitter jag i vårt såkallade kök (ja, jag vet inte om det kallas kök när man har en såndär morden öppen planlösning, har vant mig och tycker det är helt OK i alla fall) och lyssnar på The Cardigans absolut bästa album "Long gone before daylight". Glömmer ibland bort en massa bra musik men blir alltid lika glad när jag kommer på att de existerar. Som idag. The Cardigans. Nina Persson funkar alltid, speciellt på hösten.

Jag skulle ha pluggat idag men det blev inte så. Efter stallet så blev det en massa hemmapyssel istället. Fick inget gjort i helgen när jag jobbade så det får väl vara godkänt ändå. Om en stund kommer Emma hit och vi skall baka en kaka som vi skall ta med till praktiken i morgon. Vår sista dag för den här perioden!

Varje gång när jag har varit i stallet så längtar jag lite extra efter ett eget hus på landet. Där jag trivs som allra bäst. Men jag vet att det kommer, tids nog. Tur att jag har Elle.


Prince Elegance - en riktig klippa.


RSS 2.0